Cebelitarik-Türkiye Milli Maçina Dogru

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes:'Yarinki maçi kazanmak, mümkünse fazla gol atarak kazanmak istiyoruz'.

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yarin deplasmanda Cebelitarik ile yapacaklari karsilasmayi farkli kazanmak istediklerini söyledi.

Senol Günes, maçin oynanacagi Victoria Stadi'nda düzenlenen basin toplantisinda milli futbolcu Orkun Kökçü ile açiklamalarda bulundu.

"Mütevazi bir yerdeyiz, topraklari küçük etkisi büyük olan enteresan bir yerdeyiz. Ispanya'ya bagli yerlerden, Ingiliz kontrolünde girerken farkli duygular yasiyorsun." sözleriyle açiklamalarina baslayan Günes, söyle konustu:

"Takim da mütevazi, keyif alarak, beklentisini büyük tutmadan sadece top oynamayi düsünen takim. Daha çok birinci ve ikinci bölgede oynayan, kontrataga hizli çikan bir takim. Grupta puani olmayan tek takim. Grubun ilk yarisinin son maçi olacak. Seviye olarak zor maçlarla basladi, asagiya dogru geldik. Hizli basladik, iki favori takimdan 6 puan aldik, daha sonra favori olmayan iki takima 4 puan kaybettik. Karadag karsisinda beraberligi hak ettigimizi düsünmüyoruz. Son maçi bir kez daha seyrettim, özellikle son bölümünü seyrettim. Rakibin pozisyonu yokken yedigimiz gol var, bu da bize sok etkisi oldu. Sonuç olarak kaybedilen iki puan var. Her üç puan önemli, yarin da üç puan ve averaj önemli. Karadag ve Letonya maçini kazanamayarak averajimizi kaybetmis olduk, yarin kazanip sonra Hollanda ile farkli bir maç oynayacagimizi düsünüyoruz. Yarinki maçin zorluklari var. Kapanan takima hücumda etkili olmamiz gerekiyor. Suni çimde oynayacagiz. Sartlar ne olursa olsun üç puan almak için çalisacagiz."

Deneyimli teknik adam, "Ingiltere'den Çaglar Söyüncü ve Ozan Kabak kampa katildi. Yarin bu oyunculari sahada görecek miyiz?" sorusunu, "Ikisinden birini kullanirim herhalde. Ozan belki oyunun gidisine göre girebilir. Çaglar'i büyük ihtimalle oynatacagim. Hollanda maçi öncesinde görmek istiyorum. Bazi degisiklikler takimda olacak, hem bu maçi hem de diger maçi düsünerek hamle yapariz. Önce kazanmamiz ve gol atmamiz gerekiyor. Yurt disindan gelen oyuncularin katilimlari parça parça oldu. Ozan Almanya'dan Ingiltere'ye geldi, Almanya'da istemistik, Ingiltere'de finali oldu. Çaglar oradaydi, Halil Ibrahim Ingiltere'den Türkiye'ye geldi, oradan katildi. Yarin itibariyla Burak olmayacak, onun disindaki oyuncularimizin hazir oldugunu düsünüyorum. Bu degisikligin çok büyük sikinti olacagini düsünmüyorum." seklinde yanitladi.

Senol Günes, aday kadroda yer alan ancak henüz Ingiltere'de bulunan Ozan Tufan'in durumu hakkinda ise "Ozan da kampa katilacak, gece gelebilir, yarin sabah gelebilir. Hem transfer hem de pandemi nedeniyle Ingiltere vizesiyle ilgili problemi oldugu için geç kaldi. Gece yetisirse gece olmazsa yarin sabah bizimle olacak." açiklamasinda bulundu.

Senol Günes, Karadag beraberliginin ardindan kendisi hakkinda yapilan elestirilerle ilgili sunlari kaydetti:

"Yarin maçimiz var, çikip oynayacagiz. Bu maç için hazirlik yapiyoruz. Oyuncular da ben de bir tek duygumuz var, kim ne söylerse söylesin isimizi iyi yapip 3 puanla buradan ayrilmak. Karadag maçinda da bunu yaptik, son 15-20 dakikayi bir daha izleyip bu yorumlari yapiyorlarsa buna katilmiyorum. Sonuç üzerinden yapiyorlarsa ona bir sey diyemem. Takim üzerinde olumsuzluk olusturmak istemiyorum. Oyuncularin azminden memnunum, dün aksam da Isveç-Ispanya maçini seyrettim, o kadar pozisyon buldular ama 2-1 kaybettiler. Futbolun bu tarafi da var. Bazen oynadiginiz oyunun karsiligini alamazsiniz. Karadag maçinda bir emek var, pozisyonlar var, az hata var ama pahaliya mal olan hatalar var. Bunlarin karsiligi olarak elestiri geliyorsa saygi duyarim.

Milli takimin tartisilmasini dogru bulurum, saygisizlik yapilmasini dogru bulmam. Benim de elestirilmem gayet normal. Son dakika golü olmasaydi ayni elestiri yapanlar bu sekilde bakmazlardi. Sonuç üzerinden gitmeyi daha çok seviyoruz. Yarinki maçin havasini kaybetmeyi dogru bulmam. Iki puanin üzüntüsünü herkes yasiyor, üzülme degil isimizi yapma zamani. Yarinki maçi kazanmak, mümkünse fazla gol atarak kazanmak istiyoruz. Su anda lideriz, beklentiyi büyütmek de bazen sikintili, onu simdi konusmak dogru degil. Kendi gündemim yok, milli takimin gündemi var."

Günes, Karadag maçindan sonra oyuncularin moral durumu ve maç sonunda büyük üzüntü yasadiklari görülen Hakan Çalhanoglu ve Cengiz Ünder ile ilgili gelen bir soruya ise "O maçi gündemde tutmak istemiyorum. Oyuncularin moralinin bozuk oldugunu düsünmüyorum. Cengiz ve Hakan iyi oynadi, yarin belki onlari kullanmayacagiz. Arkadan Hollanda maçi var. Cengiz ikinci yarida, ilk yaridaki temposunda degildi, çikinca da oradan pozisyon yemedik. Iki net pozisyonumuz vardi. Rakibin attigi uzun toptan baska atagi yok. Oyunda tartisilacak bir taraf yok, daha baskili oynayabiliriz derseniz dogrudur. Bazi oyuncularin takimlarindaki durumdan dolayi maç temposunu yakalamama sikintisi var. Zeki'nin Avrupa Sampiyonasi'nda fiziksel sikintisi varken, Karadag maçinda en iyiler arasindaydi. Tecrübeli oyuncularin geçmis maçlarin muhakemesini yaptigini biliyorum ama geçmise takilip kalamayiz. Geçmis bir depresyon getirir, gelecekteki düsünceler endiseyi getirir, yarinki maç bizim için çok önemli, iyi oynamak önemli ama akilli, sabirli, dikkatli olmak gerek." yanitini verdi.

Milli futbolcu Orkun Kökçü ise "Yarin bizim için önemli bir maç olacak, insallah 3 puani aliriz. Sonra Hollanda'ya karsi oynayacagiz, insallah orada da üç puani aliriz." ifadelerini kullandi.

Orkun, dogup büyüdügü Hollanda'ya karsi oynayacagi maçin kendisi için özel oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA