Trabzonspor Kulübü Baskani Agaoglu Açiklamasi 'Kisileri Degistirmekle Sorunlari Çözemiyoruz, Sikinti Sistemde'

'Merkez Hakem Kurulunu günün gerçeklerine ve ihtiyaçlarina cevap verecek bir yapiya kavusturmak için bütün futbol ailesi mücadele edecektir'.

Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) beklentileri karsilayamadigini dile getirdi.

Ahmet Agaoglu, Volkswagen Arena'da gerçeklestirilen 67. Gillette Milliyet Yilin Sporcusu Ödül Töreni öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor ile oynadiklari maçin hakemiyle ilgili soru üzerine Agaoglu, "Kisileri degistirmekle sorunlari çözemiyoruz, burada sikinti sistemde. Bunu defalarca dile getirdik. Dile getirmeye de devam edecegiz. Zaten yarin yapilacak Kulüpler Birligi Vakfi toplantisinin gündem maddelerinden biri de Merkez Hakem Kurulunun yapisi ve daha ligin henüz basi olmasina ragmen yasanan sikintilar." dedi.

TFF'nin son genel kurulunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Uyusmazlik Çözüm Kurulu ve Tahkim Kurulu ile ilgili yapisal sorunlarin bir sekilde çözülerek karara baglandigini anlatan Agaoglu, "Ülke futbolunun sahipleri, temel taslari Süper Lig, 1. Lig ile 2. ve 3. Lig kulüpleri. Ayni kararlilikla artik kroniklesmis hale gelen, kuruldugu 1960'tan beri ciddi hiçbir yapisal degisiklige ugramayan MHK'yi de günün gerçeklerine ve ihtiyaçlarina cevap verecek bir yapiya kavusturmak için bütün futbol ailesi mücadele edecektir. Kisiler bazinda konusuldugunda degisen bir sey olmuyor. Burada isimleri zikredemeyiz. Sikinti sistemde. Eksik olmasinlar bu degisikligin fitilini de kendileri ateslediler." diye konustu.

Ahmet Agaoglu, A Milli Futbol Takimi'nda teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz ve ekibiyle ilgili soruya, "Yeni hoca ve ekibine hayirli olsun demekten ve basarilar dilemekten baska sey söylemek mümkün degil. Tüm enerjimizi onlarla. Norveç maçiyla baslayan bir sürecimiz var. Insallah basarili sonuçlarla Dünya Kupasi'na gitme hakki elde ederiz." yanitini verdi.

Kaynak: AA