Serhat Belli Yelken Federasyonu Baskan Adayligini Açikladi

Türkiye Yelken Federasyonu bir önceki dönem baskani Serhat Belli, yeni dönem federasyon baskanligina adayligini açikladi.

2014-2016 döneminde Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Baskani olan Serhat Belli, 25 Ekim’de yapilacak yeni dönem federasyon baskanligi seçiminde de aday oldugunu açikladi.

Türkiye Yelken Federasyonu Baskan Adayi Serhat Belli, yaptigi açiklamada yelken sporunun iyi yönetilmedigini dile getirerek, yönetimsel eksiklerin neden oldugu mevcut durumu sorgulayan ve yenilikçi bir bakis açisiyla degisim isteyen yelken tutkunlari olarak Türk yelkenciliginin çikarlarini yeniden tesis etmek için yola çiktiklarini söyledi.



“Yaptik, yine yapacagiz”

Serhat Belli, Türkiye Yelken Federasyonu Baskani oldugu 2014-2016 döneminde ekip olarak 10 yillik is yaptiklarini ifade ederek, “Federasyonda kurumsallasmayi baslattik, yelken sporuna ilgiyi artirdik, Türkiye’de bir ilk olan Rüzgarin Çocuklari projesini hayata geçirdik, Federasyonun mali gelirlerini 4 kat artirarak kulüp desteklerini gelistirdik, windsurf ve kiteboard siniflarini yayginlastirdik, bölge yarislarini canlandirdik” dedi.

Çok daha fazlasini yapmak, yelken sporunun daha da gelismesi için çaba sarf etmek üzere Türkiye Yelken Federasyonu Baskanligina aday olmaya karar verdigini dile getiren Belli, her basarili organizasyonun arkasinda saglikli ve sorumlu bir finans olduguna inandiklarini dile getirerek, “Daha önce de yaptigimiz gibi Türkiye Yelken Federasyonu’na degerli sponsorluklar ve destek saglayacak is birlikleri gelistirip kulüplerimizi destekleyecek ve yelken sporuna hak ettigi önemi verecegiz” dedi.



“Yelkende degisim rüzgari”

Güçlü ve yetenekli bir ekiple Türk yelkenciliginin ülke genelinde yayginlasmasi ve dünyada hak ettigi basariya Olimpiyatlar düzeyinde ulasmasini saglamak amaciyla kollari sivadiklarini vurgulayan Belli, “Yelkende degisim rüzgarini baslatiyoruz” dedi.



Birlesik, esit ve açik seffaf organizasyon

Serhat Belli, Türkiye Yelken Federasyonu Baskani olarak seçilmesi durumunda vizyonu ve hedeflerinden de bahsetti. Hedeflerini kulüpler bazinda, idari bazda, teknoloji bazinda, sporcular ve hakemler bazinda ele aldiklarini ifade eden Belli, “Kulüpler bazinda bireysel hirslardan uzak, kucaklayici, temel sorun ve isteklere duyarli çözüm odakli; idari bazda güven verici, tutarli, seffaf; teknoloji bazinda dünyaya ve yeni teknolojilere entegre olacak, yenilikçi; sporcular bazinda gurur kaynagi ve sahiplenici; hakemler bazinda egitim ve seminerlerle desteklenen, güçlü bir Türkiye Yelken Federasyonu hayalimiz var” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA