Sergen Yalçin Açiklamasi 'Mücadele Açisindan Gayet Memnunuz'

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, 2-0’lik Ajax maglubiyeti sonrasi, oyuncularin verdigi mücadeleden memnun oldugunu söyledi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçinda Besiktas, Hollanda’nin Ajax takimina deplasmanda 2-0 maglup oldu.

Johan Cruijff Arena’da oynanan maçtan sonra kaleci Ersin Destanoglu ile birlikte basin toplantisina katilan Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, karsilasmaya genç bir kadroyla çiktiklarini ve verilen mücadeleden memnun oldugunu söyledi.



Yalçin, "Besiktas camiasi olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Genç oyuncularla bu seviyede oynamak tabii ki kolay degil, zor ama oyuncularin böyle bir atmosferi yasamalari, bu atmosferin içinde olmalari onlar için bundan sonraki futbol hayatlarinda çok önemli olacak" diye konustu.

Zor bir karsilasma oldugunu dile getiren Yalçin, "Tabii ki bu seviyede oynamak kolay degil, gerçekten zor. Ajax bu turnuvanin önemli takimlarindan bir tanesi. Yillardir bu turnuvanin içinde olan bir takim. Oyun boyunca oyuncularim oyun planina sadik kalmaya çalistilar, topu rakibe verip biraz daha beklemeyi tercih ettik, çünkü kadro yapimiz bunu gerektiriyordu" seklinde konustu.



Oyunun tamaminda iyi mücadele ettiklerini söyleyen Yalçin, “Böyle bir rakibe karsi iyi bir reaksiyon gösterdiler diyebiliriz. Mücadele açisindan gayet memnunuz. Oyuncularimiz istekliydi, arzuluydu ancak sonuç tabii ki istedigimiz gibi olmadi” dedi.

Yenilgi için üzgün olduklarini belirten Yalçin, “Bu yüzden tabii ki üzgünüz ama bu turnuva futbolun en üst turnuvasi, çok zor bir turnuva, çok daha hazir olmak gerekiyor, çok daha fazla konsantre olmak gerekiyor, oynadigimiz takimlar gerçekten çok güçlü takimlar. Bu seviyede mücadele etmek için çok daha saglam basmamiz gerekiyor oynadigimiz müsabakalarda" ifadelerini kullandi.

Yalçin, "Bugün için sadece mücadeleden ve iyi niyetten memnunuz. Bir de sakatlik yasamadigimiz için memnunuz. Bugün sakatlik yasamadik insallah nazar degmez ve bundan sonra da böyle olur oynayacagimiz müsabakalar" dedi.



Eksik bir kadro ile oynadiklarini dile getiren Besiktas kalecisi Ersin Destanoglu ise, "Çok eksikle geldik buraya ama iyi hazirlandik. Hocamiz gereken taktikleri verdi bize maç öncesi ama elimizden geldigince bu taktiklere uymaya çalistik. Genç bir kadroyduk, gençler olarak sampiyonlar liginde oynamanin güzelligini yasadik, oynarken de zevk almaya çalistik, hocamiz da bize bunu söyledi.

Elimizden geleni yaptik iyi hazirlandigimiz maçti, pozisyonlar yakaladik ama maalesef maglup olduk. Bence önümüzdeki maçlarda daha iyi olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA