Basantrenör Akkaya Açiklamasi 'Yüzümüzün Akiyla Çiktigimizi Söyleyebilirim'

ELAZIG – Eurocup eleme turu ilk maçinin ardindan açiklamalarda bulunan Elazig Il Özel Idare Basantrenör Aziz Akkaya, “Yüzümüzün akiyla çiktigimizi söyleyebilirim. Maçin basindaki fark herkesi yaniltti, sonuçta onlar da kötü bir takim degil. Sonuçta biz daha iyi oynadik, onlar da kaçirmislardi” dedi.

Tarihinde ilk kez bir Avrupa takimini agirlayan Elazig’da, alinan galibiyet yüzleri güldürdü. Paok’u 62-58 yenerek Avrupa serüvenine galibiyetle baslayan Elazig Il Özel Idare’de maç sonu Basantrenör Aziz Akkaya ile sporcular Hatice Sugranur Sönmez ve Nuran Tutsak açiklamalarda bulundu.

“Sonuçta biz daha iyi oynadik, onlar da kaçirmislardi”

Elazig’da ilk kez bir Avrupa maçina oynandigina dikkat çeken Basantrenör Aziz Akkaya, “Yüzümüzün akiyla çiktigimizi söyleyebilirim. Maçin basindaki fark herkesi yaniltti, sonuçta onlarda kötü bir takim degil. Sonuçta biz daha iyi oynadik, onlar da kaçirmislardi. Persembe günü biraz daha fazla taraftar destegi bekliyoruz. Çünkü Elazig’da salonun hep dolu oldugu söyleniyordu bize ama bugün maalesef çok fazla destek yoktu. Insallah Persembe günü taraftar destegini daha fazla arkamiza alip bu turu geçecegiz ve yolumuza devam edecegiz” diye konustu.



“Maça çok konsantre çiktik”

Maça çok iyi hazirlandiklarini ifade eden Hatice Sugranur Sönmez, “Maça çok konsantre çiktik. Ilk yari elimizden geleni yaptik. Ikinci yari bir düsüs yasadik ama bu durum bizi yere düsürmedi. Ikinci maçta çok daha iyi olacagimizi düsünüyorum” seklinde konustu.



“Maç sonuna kadar çok iyi oynadik”

Galibiyetten dolayi çok mutlu olduklari belirten takimin oyun kurucusu Nuran Tutsak ise, “Evimizde çok güzel bir maç oynadik. Elimizden geleni gerçekten yaptik. Maç sonuna kadar çok iyi oynadik. Maç içinde düsüsler, inisler, çikislar olabilir bu basketbol. Seyircimiz sag olsun bizleri yalniz birakmadi. Gerçekten çok tesekkür ediyorum. Kazandigimiz için mutluyuz. Önümüzdeki Persembe günü de kazanip Eurocup’ta yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA