Teniste Gelecegin Yildizlarinin Dünya Kupasi Heyecani Antalya'da Basliyor

BNP Paribas Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup'in açilis seremonisi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçeklestirildi.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipligi yapacagi ve teniste gençlerin dünya kupasi kabul edilen BNP Paribas Junior Davis Cup ile Junior Billie Jean King Cup'in açilis seremonisi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlendi.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ile Megasaray Tenis Akademisi is birliginde Belek Turizm Merkezi'nde 28 Eylül-3 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek sampiyonada, 21 ülkenin milli takimlari mücadele edecek. Finallerde Türkiye de hem kizlar hem de erkeklerde korta çikacak.

Organizasyonun açilis seremonisinde konusan TTF Baskani Cengiz Durmus, dünya mirasi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda bulusmaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Türkiye'deki gençlerin tenis anlamindaki yeteneklerini en üst seviyeye çikarabilmek adina yillardir çalistiklarini belirten Durmus, bu amaçla stratejik planlar yaptiklarini ve uygulamaya soktuklarini kaydetti.

Federasyon olarak Türkiye'nin her yerinde herkes tarafindan ve her zaman tenisin oynanabilmesi adina projeler gelistirdiklerini aktaran Durmus, "Türkiye artik tenis oynuyor. Biz tenisi her yerde oynatirken, teniste basarili olan sporcularimizi da artik her yerde görebiliyoruz. Dünyanin en büyük turnuvalarinda tur geçen iyi sporculara sahip olduk. Asagidan çok iyi sporcularimiz geliyor." ifadelerini kullandi.

Bu önemli organizasyona Türkiye'nin ilk kez ev sahipligi yaptigina dikkati çeken Durmus, sorumluluklarinin bilincinde olduklarini vurguladi.

Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) Kurul Üyesi Carlos Bravo ise turnuvaya katilan tüm takimlara basari diledi.

Konusmalarin ardindan tüm sporcular adina bir erkek ve bir kiz tenisçiye yemin ettirildi.

Turnuvanin baslangiç vurusu için Aspendos Antik Tiyatrosu'nda hazirlanan sembolik kortta, TTF Baskani Cengiz Durmus, Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin, ITF Kurul Üyesi Carlos Bravo, turnuva direktörü Özgür Ergüden ve Türk milli takimi sporculari gösteri maçi yapti.

Kaynak: AA