Ilhan Palut Açiklamasi 'Psikolojik Sikintiyi Çözmemiz Gerekiyor'

Kasimpasa deplasmanindan 2-2’lik beraberlikle ayrilan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan konustu. 3 puani hak etmediklerini söyleyen Palut, “2-0 önde olup maç 2-2’ye gelene kadar rakip sahaya geçemedik. Bu psikolojik sikintiyi çözmemiz lazim” dedi.

Süper Lig’in 7. haftasinda Kasimpasa deplasmaninda 2-0 öne geçmesine karsin sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrilan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Maçin dengeli basladigini ifade ederek sözlerine baslayan Palut, “Ama biz bir kanat hücumu, bir de defans arkasi kosuyla güzel bir avantaj yakaladik. Ama devreye 2-0 girebilseydik ikinci yarida isler lehimizde gidebilirdi. Ikinci yarinin sonlarina dogru yedigimiz baski bizde panige neden oldu. Devre arasinda bunun konusmasini yapmistik. Ikinci yarida yedigimiz gole kadar rakip sahaya çikamadik. Kasimpasa dominant bir oyun oynadi ama karsilik veremedik. 2-2’den sonra gol arayan taraf olduk. Bugün psikolojik faktörlerin devreye girdigi bir oyun oldugunu gördüm. Maçin geneline baktigimizda, 2-0’dan 2-2’ye gelmek bizim için üzücü. Ama 90 dakika ve uzatmalara baktigimizda da bugün 3 puani almak için gerekli hamleleri yapan ve hak eden bir Konyaspor yoktu. Bunu degerlendirecegiz. Özellikle ikinci yaridaki bahsettigim periyodu çözmeye çalisacagiz” diye konustu.

Geçtigimiz hafta da skor avantajinin korunamadiginin hatirlatilmasi üzerine konusan Palut, “Bugün bunun bir cevabi olustu. Normalde fiziksel yorgunlukla alakali bir durum olsa, 2-0’dan sonra daha çok yorulmamiz gerekirdi. Ama 2-2 olduktan sonra oynama sirasi bize geçmis gibi bir görüntü oldu. Bu normal bir durum degil, psikolojik bir durum ve bunu çözmemiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA