GÜNDEM ÖZETI / 27 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kazakistan'in Kurucu Cumhurbaskani Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, Senato Baskani Maulen Asimbayev ve Meclis Baskani Nurlan Nigmatulin ile ikili görüsmeler gerçeklestirecek.

(Nur Sultan)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Muhtarlar ve Apartman Görevlileri Bulusmasi'na katilacak, Hatay Büyüksehir Belediyesini ziyaret edecek.

(Hatay/12.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yili Açilis Töreni'ne katilacak, bazi ziyaretlerde ve incelemelerde bulunacak, sivil toplum kurulusu temsilcileriyle bulusacak, partisinin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'na istirak edecek.

(Kocaeli/10.00-19.00)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Istatistik Kurumu, temmuz ayina iliskin kati yakitlar istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, Cumhurbaskanligi Dolmabahçe Çalisma Ofisi'nde ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Istanbul/11.35)

2- Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi Disisleri Bakanlari Konseyi Olaganüstü Toplantisi'nda Afganistan’daki güncel gelismeler ele alinacak.

(Istanbul/ 09.30)

3- Almanya’da yapilan genel seçimlerin ardindan koalisyon olasiliklarina iliskin gelismeler takip ediliyor.

(Berlin)

4- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Süper Lig'in 7. haftasi Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor ve Kasimpasa-Ittifak Holding Konyaspor maçlariyla tamamlanacak.

(Trabzon/Istanbul/20.00)

2- TFF 1. Lig'de 7. haftanin son maçinda Denizlispor ile Yilport Samsunspor karsi karsiya gelecek.

(Denizli/20.00)

3- Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin ve takimdan bir futbolcu, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde sali günü Ajax ile deplasmanda oynayacaklari maça iliskin Johan Cruijff Arena'da düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak, siyah-beyazli takim son çalismasini yapacak.

- Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag ve takimdan bir futbolcu, stattaki basin toplantisinda Besiktas maçina iliskin sorulari yanitlayacak.

(Amsterdam/19.00/19.30/16.15/17.00)

4- Voleybolda 2021 Erkekler Balkan Kupasi'ndaki ikinci ve son maçinda Halkbank, Yunanistan'dan AOP Kiffisias takimiyla karsilasacak.

(Ankara/14.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA