Fenerbahçe'den Zajc'in Transfer Ücretinin Ödenmesiyle Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Miha Zajc'in transfer ücretinin 830 bin 929 avroluk son taksitinin, Empoli'nin banka hesabina yatirilmasi adina 30 Eylül 2020 tarihinde islem yapilmistir. 9 Ekim 2020 tarihinde Empoli'den gelen ödeme talebinin ardindan fatura adresini arastiran kulübümüz yetkilileri, söz konusu miktarin Hollanda merkezli bir araç alimsatim sirketinin hesabina geçtigini saptamis ve sirketten bu miktarin iadesi talebinde bulunmustur.'

Fenerbahçe Kulübü, Italya'nin Empoli takimindan 31 Ocak 2019'da kadroya dahil edilen Miha Zajc'in son transfer taksitinin ödenmesinde yasanan sorunla ilgili bir açiklama yayimladi.

Sari-lacivertli kulüpten yapilan açiklamada, "31 Ocak 2019'da Italya'nin Empoli Kulübünden transfer ettigimiz Miha Zajc'in transfer ücretinin 830 bin 929 avroluk son taksitinin, Empoli'nin banka hesabina yatirilmasi adina 30 Eylül 2020 tarihinde islem yapilmistir. 9 Ekim 2020 tarihinde Empoli'den gelen ödeme talebinin ardindan fatura adresini arastiran kulübümüz yetkilileri, söz konusu miktarin Hollanda merkezli bir araç alim-satim sirketinin hesabina geçtigini saptamis ve sirketten bu miktarin iadesi talebinde bulunmustur." denildi.

Sirketin geri ödemeyi reddetmesi sebebiyle hizli bir sekilde Hollanda yargisi nezdinde ilgili sirket hakkinda sikayette bulunuldugu ve ödenen ücretin iadesi talebiyle mahkemeye basvuruldugu kaydedilen açiklamada, "4 Agustos 2021 tarihinde, Hollanda Zupthen'deki Gelderland Bölge Mahkemesi, bahsi geçen sirketin kulübümüze geri ödeme yapmasina hükmetmistir.

Geri ödeme süreci baslatilmis ve bu dogrultuda ilgili sirket nezdindeki tüm hukuki yaptirimlar kulübümüz lehine gerçeklesmistir." ifadeleri kullanildi.

Kaynak: AA