Büyüksehir Belediye Erzurumspor'da Yönetim Ve Teknik Heyet Arasindaki Buzlar Eriyor

Kulüp asbaskani Ahmet Dal, yerel bir haber sitesine görevden ayrilabilecegini açiklayan teknik direktör Erkan Sözeri ile birlikte basin toplantisi düzenledi Ahmet Dal: 'Yönetim olarak hocamizin yayina baglandigini sonradan ögrendik. Gönül isterdi ki bunlari istisare edelim, kendi aramizda konusalim' Teknik direktör Erkan Sözeri: 'Yaptigim açiklamalar ister istemez amacindan çok farkli yerlere gitti. Biz kendimizi ifade etmek, dertlesmek gibi bir ruh haline bürünmüstük'

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un asbaskani ve basin sözcüsü Ahmet Dal, takimin primlerinin 29 Eylül Çarsamba gününe kadar ödenmemesi durumunda görevini birakacagi yönünde yerel bir internet sitesine açiklamada bulunan teknik direktör Erkan Sözeri ile birlikte medya mensuplarinin karsisina çikti.

Ahmet Dal ve Erkan Sözeri, kulüp binasinda düzenlenen basin toplantisinda medya mensuplarinin sorularini yanitladi.

Çesitli mecralardan yapilan elestirilerin kendileri için önemli oldugunu ifade eden Dal, "Bu her seyden önce Erzurum'u ilgilendiren bir durum. Bütün yorumlar bizim için kiymetli ama bazi algilar gerçeklerin önüne geçebiliyor. Anlik kararlar geçtigimiz dönemde takimimiza çok fazla zarar verdi. Hiç kimse teknik direktörünün bu açiklamalari yapmasin istemez." dedi.

Dal, Sözeri'nin iyi niyetli sekilde görev yaptigini dile getirerek, "Hocamizla bir toplanti gerçeklestirdik. Yapmaya çalistigi sey bu takima deger katmak ve ekibimizi basariya ulastirmak. Kendisi daha önce de birlikte çalistigimiz, hatta baska takimlari çalistirdigi zaman da sürekli konustugumuz ender insanlardan biri. Ekonomik anlamda 25-30 milyona yakin bir para harcandi. Bu ligde 20 milyona takimi kuruyorlar. Biz ise 25 milyon liralik bir bütçe çikardik. Bunlarin hepsinin detayi var. Sadece 1,5-2 milyon lira elektrik faturasi var. Vergisi, sigortasi gibi birçok sey var." ifadelerini kullandi.

Sezon basinda iyi bir takim kurduklarin anlatan Dal, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yönetim olarak hocamizin yayina baglandigini sonradan ögrendik. Gönül isterdi ki bunlari istisare edelim, kendi aramizda konusalim. Keske çok daha fazlasini yönetimimize söyleseydi. Bugün karakterli 21 oyuncu transfer edilmis, iyi giden bir takim var. Bu ekibe sahip çikmazsak, ne konusacak bir takim ne de elestirecek bir yönetim buluruz. Daha önceki Erzurumspor'da bunu yasadik. Tekrar olmasin diye bu takima sahip çikalim. Bu sene mücadeleci bir takim kurduk. Kendi aralarindaki arkadaslik da güzel. Bu takimi kurabilmek sadece parayla olabilecek bir is degil. Zahmetli, zor bir süreçten geçerek takimi bu hale getirdik."

- Sözeri: "Açiklamalarim amacindan çok farkli yerlere gitti"

Teknik direktör Erkan Sözeri, Adanaspor maçi sonrasi bir basin kurulusuna yaptigi degerlendirmeyle ilgili olarak, "Açiklamalarim amacindan çok farkli yerlere gitti. Biz kendimizi ifade etmek, dertlesmek gibi bir ruh haline bürünmüstük. Bazi elestiriler oldu ama bu spontane gelisti. Hassas bir döneme geldi. Sezon basindan beri ara ara yasadigimiz finansal sorunlari belirttim." diye konustu.

Adanaspor maçinin ilk yarisinda sergilenen futbolun canini siktigini ve devre arasinda da bu durumu oyuncularina aktardigini kaydeden Sözeri, "Benim mutsuzlugum sadece primlere degil. Ben kendi param için burada savasmiyorum, savasmadim da. Erzurumspor'da kimsenin parasinin kalmayacagini da biliyorum. Bazi seylerin zamani var. Çok hassas bir noktada içimi döktüm. Ilk yariyi gördükten sonra, 'Bu takimi ben motive edemeyecegim.' seklinde bir ruh haline büründüm. Yalan yanlis bir sey yok. Orada konusulup konusulmayacagi tartisilir. Ben de 'Keske orada konusmasaydim.' diyorum. Çünkü benim yönetimle farkli iliskilerim var." degerlendirmesinde bulundu.

Takim içindeki sorunlarin çözülemeyecek seyler olmadigini anlatan Sözeri, sözlerini söyle tamamladi:

"Keske açiklama yapmasaydim ve yönetimle konussaydik. Bu açiklamamin ruh halini bir tarafa birakirsak, amaçlarimdan bir tanesi de sehrin dinamiklerinin harekete geçmesiydi. Ben siyaset bilmem, aklimda yoktur. Bu açiklamalari yaparken kötü bir amacim yoktu. Anlik bir gelisme. Bu da bana tecrübe oldu. 'Ben bunu yaptim da toparliyorum.' diye bir sey yok. Gerçekler yine ayni ortada duruyor. Erzurumspor bir marka ve bazi seyleri insanlar bilsin. Sorunlari ben yasiyorum. Oyuncular bize lazim. Ben Adanaspor maçinin ilk yarisini gördükten sonra gerçekten çok endiselendim. Çünkü bu takimin sampiyon olacagina yüzde yüz inananlardanim. Yoksa burada olmam. Ben Büyüksehir Belediye Erzurumspor aleyhine bir sey yapmam."

Kaynak: AA