Alapli Aktif Gençlik Ve Spor Kulübünün Güresçileri Izmit'de Sampiyon Oldu

Körfez Belediyesi tarafindan düzenlenen Yagli Güreslerinde Alapli Aktif Gençlik ve Spor kulübünün pehlivanlari Izmit Körfez Tasköprü 47’inci Altin Kiraz Festivali’nde Sefa Yilmaz ile Alperen Atar Geleneksel Yagli Güresleri’nde Küçük Orta Büyük boy kategorisinde sampiyon oldu.

Alapli Aktif Gençlik ve Spor kulübün pehlivanlari Yagli Güresleri turnuvalarinda basarili sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Cumartesi günü Alapli’da katildiklari turnuvadan Küçük Orta Büyük Boyda sefa yilmaz birinci olarak Izmit’e giden güresçiler, Izmit körfez Tasköprü Yagli güreslerinden madalya ve kupayla döndü.

Alapli Aktif Gençlik ve Spor kulübünün güresçileri, Alapli’dan sonra Izmit rüzgari estirdiler. Birçogu çok genç olan sporcularin tümü çeyrek finale kadar yükseldi. Turnuvanin favorilerinden olan Sefa Yilmaz rakibi Yunuz Emre Akman ile Alperen Atar rakibi Ramazan Durmus’a ise rakiplerine sans tanimadilar. Çayirda firtina gibi esen Sefa Yilmaz 5 rakibinin de sirtini yere getirerek sampiyonluk kupasini kaldirdi. Sefa Yilmaz iç kazik ters paçayla Alperen atar kaz kanadi oyunuyla yendi.

Bu sene güzel güres turnuvasi geçirdiklerini belirten antrenör Hüseyin Oguz, “Önce Alapli’da, simdi de Izmit Körfez tasköprü ’da güzel bir turnuva geçirdik. Genç sporcularimiz kendilerini gelistirmeye devam ediyor. Asil hedefimiz olan Kirkpinar Güresleri’nde basarili sonuçlara imza atmak istiyoruz. Bizlere destek veren ,Kulüp baskani ayni zamanda milli sporcumuz Baris Aslancan, Kaymakam Vedat Yilmaz ve ilce spor müdürümüz oda baskanlarimiz is adami esnaflarimiza bizlere destek verdikleri için tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA