Abdullah Avci Açiklamasi 'Oyun Tamamen Kendi Istedigimiz Gibi Gelisti'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, oyunun tamamen kendi istediklerini gibi gelistigini belirterek, "Hem topa sahip olduk, hem de özellikle ilk 10-15 dakikayi dogru oynadik ama biraz saha dagilimimizda, pasin siddetinde, hareketlilikte problem vardi" dedi.

Süper Lig’in 7. haftasinda Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor karsilasti. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Geçen hafta uzatmalarla birlikte 90 dakika 10 kisi oynadik. Alanyaspor maçina hem fiziksel hem zihinsel iyi hazirlandik. Özellikle çözüm noktalariyla ilgili çalismalarimiz yaptik. Oyun tamamen kendi istedigimiz gibi gelisti. Rakip, 4-4-2 diye beklerken 4-5-1 sistemiyle oynadi. Biz buna karsi da opsiyonlarimizi 1 gün önce çalismistik. Hem topa sahip olduk, hem de özellikle ilk 10-15 dakikayi dogru oynadik ama biraz saha dagilimimizda, pasin siddetinde, hareketlilikte problem vardi. Rakibe de pozisyon vermiyorduk. Ilk yari rakip bizim ceza sahamizda daha rahat hareket etti. Daha çabuk, sert, agresif olabilirdik oralarda. Ugurcan, çok net kurtardi, bir tane de gol yedik, tekrar duran toptan gol bulduk" diye konustu.

Daha 7. haftada olduklarini kaydeden Avci, "Hocalarla iletisime açigim. Yanlis bir sey olmasin diye pozisyonlari da teyit edip itiraz etmeye çalisiyorum. Geçen hafta kirmizimiz net kirmizi kartti. Bir stoperin sari kart görmesi ve hücum oynayan, set oynayan bir takimda genis alanda tekrar yakalanir. Ikinci sari kart hiç degil. Bu kadar kirilmayi 2 haftadir yasiyorsa ve bundan tekrar ayaga kalkiyorsa, oyunculari tebrik etmek lazim. 11’e 10 rakibe pozisyon vermeden girdigimiz pozisyonlar var. Oyunda geri dönmek için her türlü hamleyi yaptik. Oyuncular da bu anlamda çok dogru reaksiyonlar verdi. Topun oyunda daha fazla kalmasindan ve az konusulmasindan yanayim. Ben iletisimimi dogru yapmaya çalisiyorum. Herkes konusuyor, bunun aynasi var, fotografi var. Bunu yönetenler lütfen nasil yapilmasi gerektigini kararini saha içinde versinler çünkü onlar hakimleri. Oyuncularimi bu reaksiyonu verdikleri için tesekkür ediyorum. 11’e 10 oyunu domine ettiler. Kazanamadik ama bu yarisi. Daha 7. haftadayiz. Rakipler de kaybediyor, kazaniyor. Önemli olan istegimiz, arzumuz ve baski oyununu devam ettirmek. Ahmet Can iyi hazirlaniyor, iyi çalisiyor. Trabzonspor’umuzun geleceklerinden bir tanesi olacak insallah. Yatirim yaptigimiz oyunculardan biri. Bugün çok olgun oyun oynadi. Ahmetcan’i da tebrik ediyorum" seklinde konustu.



"Antrenmanlarda bazen 11’e 10’da çalisma yapacagiz herhalde"

"Kayserispor maçinda da kirmizi kart bekliyormusunuz" seklindeki soru üzerine Avci, "Öyle beklentim yok. Ama son 2 haftada bu kirilmalari çok kolay yasiyoruz. Geçen hafta yüzde yüz hakliydi hakem. Ama bugünküler çok kolaydi. Umarim 11’e 11 devam ederiz. Antrenmanlarda bazen 11’e 10’da çalisma yapacagiz herhalde. Bunu yapmak da gerekiyor. Oyunun içinde bunlar var. Su anda puan ortalamasinda dogru gidiyoruz. Umarim Cumartesi Kayserispor maçini kazanarak milli takim arasina girdigimiz. Zaman hiçbir kaybimiz olmadan devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA