30. Alanya Triathlon'una 41 Ülkeden Bin Sporcunun Katilmasi Bekleniyor

Alanya’ da 29 Eylül-03 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan 30. Alanya Triathlon Yarislari basin toplantisi Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda yapildi. Organizasyonun 30. yilinda 41 ülkeden bine yakin sporcunun mücadele etmesi bekleniyor. Toplantiya Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Türkiye Triathlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Esref Sari ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Ugur ve basin mensuplari katildi. Triatlon tanitim videosu ile baslayan toplantida; Türkiye Triathlon Federasyonu Yaris Direktörü Onur Sentürk tarafindan teknik sunum gerçeklestirildi.



“Sporun baskenti Alanyamizda triathlon gelenegine devam edecegiz”

Organizasyona ev sahipligi yapmaktan dolayi mutluluklarini aktaran Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Alanya’ya marka degeri katan, Alanya’nin essiz tarihi güzelliklerine, vizyonuna ve misyonuna katki saglayan bir organizasyonun 30. yilinda hep birlikteyiz. Triathlon denilince gerek ülkemizde gerekse uluslararasi alanda akla ilk Alanya geliyor. Dünyada bu etkinligi 30 yildir araliksiz sürdüren ülkeler arasinda sadece Almanya ve Türkiye var. Bunu da Alanya’mizda gerçeklestiriyoruz. 8 yil önce aldigimiz bayragi en üst seviyeye tasimak için yerel yönetim, bölgemizdeki tüm kurumlar, federasyon ve sporcularla bu gelenegi devam ettirmeye çalisiyoruz” dedi.



“Türkiye’nin en genis katilimli etkinligi olacak”

Gerçeklesecek organizasyonun Türkiye’de dis katilimin en yüksek orana ulasacagi etkinliklerden birisi olacagini belirten Baskan Yücel, “Geçen yil pandemiden dolayi etkinliklerimize ara vermek zorunda kalmistik. Görevimizin basinda oldugumuz sürece bu etkinlikleri sürdürecegiz. Çok fazla ülkeden ragbet olacagina inaniyoruz. Ülkemizdeki en çok dis kaynakli katilimin oldugu etkinliklerden birisi olacak. Her zaman söylüyoruz, sporun baskenti Alanya. Benim tek arzum tüm Alanya bu etkinlige sahip çiksin” diye konustu.



“Gururluyuz”

Türkiye Triathlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya ise, “Burada olmaktan mutluyuz ve Alanyalilar gibi gururluyuz. Triathletler yurt disinda Alanya’yi ülke zannediyorlar. Triathlon denilince akla Alanya geliyor. Alanya da triathlon her birimin içine islemis ve her sey tikir tikir isliyor. 41 ülkeden sporcu ve aile yakinlari ile 2 bin -2 bin 500 kisi Alanya’da olacak. Spor Turizmi açisindan da oldukça güzel bir organizasyon. Kazasiz, belasiz, güzel bir organizasyon olmasini diliyorum” dedi.



“30. Yila özel nostaji triathlonu olacak”

1991-2000 yillari arasinda Alanya’da yarismis sporcular yeniden yarisacak. 90’li yillarda Alanya da yarismis olan Türkiye Triathlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya’nin da aralarinda bulundugu yarisa birçok sporcu katilacak.

“Ani formasi imzalandi”

Toplantinin ardindan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ve Türkiye Triathlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya arasinda 30. yila özel ani formasi imzalayip birbirlerine hediye ettiler.

Kaynak: İHA