Nestor El Maestro Açiklamasi 'Istedigimizi Alamadigimiz Için Üzgünüz'

Galatasaray’a deplasmanda 2-1 maglup olan Göztepe’te Teknik Direktörü Nestor El Maestro, karsilasmanin ardindan puan alamadiklari için üzgün olduklarini ifade ederek, Türk futbolunda baskinin çok fazla oldugunu da sözlerine ekledi.

Süper Lig’in 7. haftasinda Galatasaray deplasmaninda boy gösteren Göztepe, ilk yarisini 1-0 önde kapattigi karsilasmadan 2-1’lik maglubiyetle ayrilirken, Izmir ekibinde Teknik Direktör Nestor El Maestro, mücadele sonrasinda düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Ilk olarak karsilasmayi degerlendiren El Maestro, “Tabii ki üzgünüz. Bizim için zor bir gün. Iyi bir karsilasma oynadigimizi düsünüyorum ama istedigimizi alamadik. Istedigimizi almak için tempo, enerji, arzu, istek ve hirs vardi ancak puan alamadik. Bundan dolayi da çok üzgünüz” ifadelerini kullandi.

“Türk futbolunda baski çok fazla”

Takimin ligi nerede bitirecegini öngördügü sorusunu yanitlayarak sözlerini sürdüren Nestor El Maestro, “Sezon sonunda burada oldugum takdirde, su andan çok daha iyi bir pozisyonda bitirmeyi hedefliyoruz. Ama Türk futbolunda bu baski fazla. Ligin basinda, düsme potasinda oldugunu görmek farkli baski olusturabiliyor. Türk futbolunda yeniyim ve zorlu bir zamanda göreve geldik. Taraftarimizin, yönetimimizin ve camianin beklentileri çok büyük. Düsmeyi göz önünde bulundurmayiz bile. Düsme hattindan çok daha uzakta bitirecegimizden eminim” dedi.

Irfan Can Egribayat’in maçta yedigi gol hakkin da konusan genç çalistirici, “Söylenecek çok fazla bir sey yok. Irfan bence bu ligin en iyi kalecilerinden. Ona sahip oldugumuz için mutluyuz. Sadece bir sanssizlik diyelim” ifadelerini kullandi. El Maestro son olarak maçta sistem degistirmeyi düsünmedigini söyleyerek, “Yedigimiz gollerin çok fazla sistemle alakasi yok. Bazi kisisel hatalardan ya da bazi detaylardan yenilen gollerle geriye düstük. Bu detaylari hangi sistemin çözecegini cevaplayamayiz. Ikinci yarinin baslarinda erken bir zamanda sistem degisikligi yapmayi düsünmedim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA