Masa Tenisinin Ikiz Sampiyonlari, Olimpiyati Hedefliyor

Milli ikizlerden Ibrahim Gündüz:'Takimlarda Balkan Sampiyonlugu'nu aldik ve Istiklal Marsi'ni okuttuk. Bu bizim için ayri bir gururdu' Ziver Gündüz:'Avrupa, Balkan turnuvalarinda dereceler yaptik ama hedefimiz olimpiyata katilmak. Umarim orada da derece aliriz'

SITKI YILDIZ - Küçük yasta basladiklari masa tenisinde sayisiz kupa ve madalya kazanan Masa Tenisi A Milli Takim sporculari ikiz kardesler Ibrahim ve Ziver Gündüz, Türkiye'ye yeni basarilar kazandirmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Basarilariyla A Milli Takima kadar yükselen 24 yasindaki kardesler, son olarak Bulgaristan'da düzenlenen 46. Büyükler Masa Tenisi Balkan Sampiyonasi'nda Çift Erkeklerde Balkan Sampiyonlugu'nu elde etti.

Yeni sampiyonluklar kazanmak için antrenmanlarini araliksiz sürdüren kardeslerden Ibrahim, 28 Eylül-3 Ekim tarihlerinde Romanya'nin Cluj kentinde yapilacak Avrupa Takimlar Sampiyonasi'nda A Milli Takim formasini terletecek.

Milli takim seçmelerinde besinci oldugu için ikizini ilk defa bir turnuvaya yalniz gönderecek olan Istanbul Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Ziver Gündüz ise kasim ayinda baslayacak Süper Lig'e hazirlaniyor.

- "Ikizimle hayallerimiz de ortak"

Besiktas ve Fenerbahçe formlarini giydikten sonra Almanya'nin üçüncü lig ekiplerinden Leiselheim'a transfer olan Ibrahim Gündüz, AA muhabirine, kendini gelistirmek için Almanya'ya gittigini anlatarak, sunlari söyledi:

"Umarim bu yolda basarili olurum. En son Balkan Sampiyonasi'ndan geldik. Takimlarda Balkan sampiyonlugunu aldik ve Istiklal Marsi'ni okuttuk. Bu bizim için ayri bir gururdu. Son turnuvamizdan böyle bir basariyla dönmek bizi çok mutlu etti. Pazar günü Romanya'ya Avrupa Sampiyonasi'na gidecegiz. Orada da en iyi dereceyi almak için elimizden geleni yapacagiz."

Ikiziyle ilk defa bir turnuvaya katilamayacagina dikkati çeken Gündüz, onunla birlikte katilmanin avantajli oldugunu belirterek, "Yaninizda kardesten öte ikiziniz oldugu zaman kendinizi daha rahat ve güvende hissediyorsunuz. Bu çok güzel bir duygu. Ayrica ikizimle hayallerimiz de ortak. Benim de en büyük hedefim olimpiyatlara gitmek ve olabilirse bir basari elde etmek. Hedefimiz bunu gerçeklestirmek ve ilk sporcular olmak istiyoruz." diye konustu.

- Hedef olimpiyatlar

Ikizini Romanya'ya yalniz gönderecek olmanin buruk mutlulugunu yasayan milli sporcu Ziver Gündüz ise ikiziyle yaklasik 14 yildir masa tenisi oynadigini anlatti.

Gündüz, ikiziyle beraber bu yola çiktiklarini dile getirerek, "Her zaman bir birimizin arkasini kolladik. Birlikte antrenmanlar yaptik. Bu da bizi digerlerinden ayiran farkli bir nokta oldu. Biz dünyaya birlikte geldik ve her seyimizi beraber yaptik. Çok ayri, çok özel bir duygu. Ikimizin hedefi olimpiyat. Avrupa, Balkan turnuvalarinda dereceler yaptik ama hedefimiz olimpiyata katilmak. Umarim orada da derece aliriz." ifadelerini kullandi.

Ikiz çocuklarinin elde ettigi basarilardan dolayi gurur duydugunu anlatan baba Birol Gündüz de özellikle Bulgaristan'daki Balkan Sampiyonasi'nda Türk bayraginin gönlere çekilmesinden dolayi ayri bir mutluluk yasadigini vurguladi.

Gündüz, ikizi çocuk sahibi olmanin farkli bir duygu oldugunu aktararak, "Kendilerine bana çok duygulu anlar yasattiklari için tesekkür ediyorum. Dogduklari an çok güzeldi benim için. Bir kizim ve bir oglum varken dünyaya geldiler. Ikiz çocuklarimin basarilari ve bunun yaninda milli takima seçilmeleri bir sevinç yumagi. Insallah Allah herkese böyle güzel hisleri yasamasini nasip eder." dedi.

Kaynak: AA