Hikmet Karaman Açiklamasi 'Oynadigimiz 3 Zorlu Maçtan 4 Puan Aldik'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son oynadiklari zorlu karsilasmalardan aldiklari puanlarla iyi bir istatistik yakaladiklarini ifade ederek, "Oynadigimiz 3 zorlu maçtan 4 puan aldik" dedi.

Süper Lig’in 7. haftasinda GZT Giresunspor’a konuk olan Kayserispor, 1-1’lik skor ile ayrildigi karsilasmadan aldigi 1 puan ile puanini 11’e çikardi. Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi.

Karaman yaptigi degerlendirmede, “Rakibimizin ligdeki siralamasi ve bizimde farkli bir skorla galip geldigimiz maçtan sonra buradaki karsilasma stratejik anlamda ve zihinsel anlamda zor bir karsilasma. Çünkü Giresunspor’un bundan önceki oynadigi maçlarda da zaman zaman oynadigi ve vermis oldugu mücadelenin karsiligini alamamis. Bütün bunlari düsündügümüz için zor bir karsilasma olacagini, hakeminde yönetim özelliklerini bildigimiz için dikkatli olmamiz gereken bir müsabaka. Evet golü bulduk. Ama golden sonra hakeme karsi yapmis oldugumuz 2 pozisyondaki itiraz ve 2-3 dakika sonra taçtan golü yemis olduk. Bu konuda skoru orada koruyabilsek ilerleyen dakikalarda daha farkli seyler olacakti. Giresunspor’un golü atmasi onlarin hem motivasyonunu yükseltti hem de daha tempolu oynamaya yönlendirdi. Ikinci yari karsilikli ataklar var. Iki takimin da pozisyonlari var. Biz Ugur hamlesiyle rakibimizin ikinci yari basladigi iyi oyunu kestik. Özellikle Fernandes’in kullandigi iki yan top var. Biri Yasir’in pozisyonu digeri Dimitri’nin. Çok net kafa pozisyonlariydi. Bu gibi maçlarda bu tür pozisyonlari degerlendirmek gerekiyor. Rakibimizin de var birkaç pozisyonu. Dolayisiyla zor bir maçti. Hatayspor deplasmani, içerde oynadigimiz Galatasaray ve Giresunspor deplasmani. Yani 2’si deplasman 3 maçtan 4 puan alarak çiktik. Bizimle birlikte oynamis oldugumuz 5 maçta 11 puan alan bir takim var. Bu istatistigi devam ettirdigimizde iyi seyler görebiliriz. Ama oynadigimiz bu tür maçlardan da ders almak gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA