Gaziantep'te Asirtmali Aba Güresi Türkiye Sampiyonasi Yapildi

Yaklasik 200 sporcunun katildigi sampiyonada, baspehlivanligi Baris Güngör elde etti.

Gaziantep'in Oguzeli ilçesinde A?irtmali Aba Güresi Türkiye Sampiyonasi düzenlendi.

Oguzeli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonunca düzenlenen sampiyonada, yaklasik 200 sporcu mücadele etti.

Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Sait Kiliç, törende yaptigi konusmada, yarismaya her geçen yil daha çok ilgi gösterilmesinden memnuniyet duydugunu söyledi.

Orta Asya'dan göçerken geleneksel sporlari buralara kadar getirdiklerini ifade eden Kiliç, "Bu spor dallarindan biri de asirtmali aba güresleridir. Bu geleneklerimize, göreneklerimize sahip çikmamiz lazim. Oguzeli Belediyesi olarak elimizden geldigince, gönlümüzün yettigince bu spor dallarina destek vermeye, onlari yasatmaya, gelecek kusaklara tasimaya çalisiyoruz." diye konustu.

Gençlerin sporla bulusmasi gerektigini belirten Kiliç, sunlari kaydetti:

"Popüler kültür ve dijitallesme çaginda gençlerimiz maalesef farkli aliskanliklara kapilabiliyor. O yüzden bu sporlara daha çok önem vermemiz lazim. Gençlerimizi gerek okçuluk, gerek binicilik, gerek asirtmali aba güresi ve diger geleneksel spor dallarimiza yönlendirmemiz çok önemli. Bu sekilde kötü aliskanliklardan alikoyacagiz. Ayni zamanda kültürümüzü de yasatacagiz ve gelecek kusaklara aktarmis olacagiz."

Törende, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan "agalik kiyafeti" giydi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, agalik tespihini Erdogan'a verdi.

Müsabakada, 15-17 yas yildizlar kategorisinin sampiyonlugunu Mehmet Emin Ögüt, 18 yas üzeri büyükler kategorisinin sampiyonlugunu Ahmet Koyuncu elde etti. Sampiyonanin baspehlivani ise Baris Güngör oldu.

Derece alanlara madalya ve ödül verildi.

Kaynak: AA