Gaziantep Polisgücü'nün Sultanlari Da Avrupa Sampiyonu

EuroHockey Club Challenge III, Kadinlar Hirvatistan 2021 sampiyonasinda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Spor Kadin Hokey takimi bugün final oynadigi rakibi ev sahibi Hirvatistan’in HAHK Mladost takimini5-1’lik skorla yenerek Türkiye’ye günün ikinci Avrupa Sampiyonluk kupasini kazandirdi.

23-26 Eylül tarihleri arasinda kadinlar ve erkekler kategorileri olmak üzere iki kategoridea gerçeklestirilen Avrupa Açik Alan Sampiyon Kulüpler Sampiyonasinda her iki sampiyonluk kupasi Türkiye geliyor. Türkiye’nin Avrupa’daki temsilcisi olan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü bu gün gerçeklesen kadinlar ve erkekler finallerinde rakiplerini yenerek her iki kupayi da kazandi. Günün ilk sampiyonluk haberi Slovenya’dan geldi. Slovenya’da rakibi Danimarka’yi 3-1’lik skorla yenen Gaziantep Polisgücü Spor Erkek Hokey Takimi Avrupa Kupasinin sahibi olurken günün ikinci haberi Hirvatistan’dan geldi. Namaglup unvanla Hirvatistan’da en güçlü takimlarindan birisi olan HAHK Mladost’u 5-1’lik skorla yenerek Avrupa Sampiyonluk Kupasi’na uzanmasi zor olmadi.

"Kazanmak için geldik iki kupayla dönüyoruz"

Avrupa Sampiyonasina kadinlar ve erkekler kategorisinde iki takimiyla katilan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü her iki takiminin da Avrupa Sampiyonu olmasiyla Türkiye’ye iki Avrupa Sampiyonluk kupasi kazandirdi. Sonuçtan çok memnun oldugunu ifaden eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Baskani Mehmet Kaplan “Öncelikle bu zaferlerin mimari olan her iki takimimizin sporcularini ve teknik heyetimizi yürekten kutluyorum. Bizlere bu onuru yasattilar. Tesekkür ediyorum. Bugün ülkemize iki Avrupa Sampiyonluk kupasiyla dönüyoruz. Bu kupalari Türk milletine armagan ediyoruz. Her iki takimimizda sahalara kazanmak için çikti ve bizleri onure ettiler ve her iki takimimizda aldiklari sonuçlarla Türkiye’nin gururu oldular. Bizleri ülkemizde destekleyen herkese basta yönetim kurulumuz olmak üzere sonsuz tesekkürlerimi sunuyor, bir kez daha bu sampiyonayi kazanmamizi saglayan sporcularimizi gözlerinden öpüyor teknik heyetimize ve oyuncularimiza tesekkür ediyordum” dedi.

Kaynak: İHA