Federasyon Kupasi'nin Sampiyonu Manisa Büyüksehir Belediyespor Oldu

Manisa Büyüksehir Belediyespor Basketbol Takimi, Basketbol Erkekler Federasyon Kupasi finalinde karsilastigi Samsunspor’u 78-77 maglup ederek, sampiyon oldu.

Manisa Büyüksehir Belediyespor, Federasyon Kupasi Final müsabakasinda Ankara’da Samsunspor ile karsilasti. Birinci periyodun ilk bölümünde Manisa Büyüksehir Belediyespor Watkins ve Williamson ile sayi üretirken, Samsunspor ise Friday ve Mert Gizir ile karsilik vermesine ragmen ilk çeyregi Manisa BBSK 21-17 önde geçti. Ikinci periyoda da etkili baslayan Manisa Büyüksehir Belediyespor, 14. dakikada 9 sayi fark yaparak skoru 33-24’e getirdi. Ikinci çeyregin kalan dakikalarinda da iyi savunma yaparak rakibine karsi üstün oynayan Manisa temsilcisi, devreyi 39-34 üstün tamamladi. Üçüncü çeyrek oldukça çekismeli bir mücadeleye sahne olurken, Manisa Büyüksehir Belediyespor, son periyoda da 54-51 önde girdi. Dördüncü periyodun ilk bölümünde Samsunspor, Friday ile dis atislardan sayi üretirken, Manisa Büyüksehir Belediyespor ise Watkins ile karsilik verdi. Basa bas mücadelenin oldugu çeyrekte Samsunspor maçin bitimine 17 saniye kala Frazier ile serbest atislardan buldugu sayilarla 77-76 öne geçti. Ancak maçin bitimine 4 saniye kala Manisa Büyüksehir Belediyespor, Koray Uzunhasan ile kullandigi serbest atislar ile 78-77 öne geçmeyi basardi ve maç bu skorla sona erdi.

Maçin ardindan düzenlenen törenle Manisa Büyüksehir Belediyespor’un kupasini ve oyuncularin madalyalarini, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arikoglu ve TBF CEO’su Ömer Onan takdim etti. Kupa töreni sonrasinda günün anisina hatira fotograflari çektiren yesil beyazlilar, büyük sevinç yasadi.

Kaynak: İHA