Fatih Terim Açiklamasi '3 Puan Zamanlama Olarak Önemliydi'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Daha iyi oynayacagiz. Daha çok mücadele edecegiz. Beni mutlu eden oyun içerisindeki baski anlayisimiz. Oyuncularimi kutluyorum. 3 puan zamanlama olarak önemliydi" dedi.

Süper Lig’in 7. haftasinda Galatasaray sahasinda karsilastigi Göztepe’yi 1-0 geri düsmesine ragmen 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, taraftarlarin maçta islikla protesto eden taraftarlarla ilgili sorulan soruya, "Bizim kazandigimiz zaferlerin içerisinde Ali Sami Yen’de taraftarlar bütünlesmek var. Bugün önce islik ama akabinde sag duyulu taraftarlarin Galatasarayliliga yakisan bir tavir sekilde takimlarina destek oldu. Ali Sami Yen’de en büyük gücümüz onlardi. Tarih botunca hangi zaferi kazandiysak tüm basarilarda beraberdik. Bugün de o ani reaksiyondan Galatasaray takiminin taraftarlarla birlesmesinden sonra ortaya çok güzel oyun çikti. Galibiyet çikti. Ümit ederim bu beraberlikle yeni zaferler elde etmeye devam ederiz. Bugün bizim için yeniden baslangiç olur. Biz gelecegi olan bir takimiz. Bu demek degildir ki bu herhangi bir basariyi istemiyoruz. Vazgeçtik diye bir sey yok. Buradaki bu samimi sevginin, samimi birlesmenin önemini vurgulamaya çalisiyorum. Hiçbir Galatasarayli oyuncu kaybetmez istemez. Burada tek dayanagimiz taraftarimiz. Ben bun israrla söylüyorum. Bugün çok da hos bir sey oldu. Daha büyük bir grup isliklamayacaksiniz dedi.

Bütün stat birlesti. Oyuncuyu yükselttiler. Biz her sey için rekabet edecegiz, sampiyon olmak için hepimiz ugrasacagiz. Onlara ihtiyacimiz var. Bizim kulüp kültürümüzde bizim DNA’miz böyle. Galatasaray var oldugu sürece devam edecek. Yüzlerce maç söyleyebilirim beraber kazandigimiz. Yakisan budur. Galatasaray taraftarlarina tesekkür ederim. Bizim gibi Avrupa sampiyon olmus, Türkiye’de en çok sampiyon olmus camia için en dogrusu bu. Bugün bence dogal reaksiyon da her sey yerli yerine oturdu. Bugünün en büyük kazançlarindan biri o" diye cevap verdi.

"3 PUAN ZAMANLAMA OLARAK ÖNEMLIYDI"

Devre arasinda oyunculariyla ne konustugunun sorulmasi üzerine ise Terim, “Ben özellikle gençlere risk almalarini, inisiyatif kullanmalarini söylüyorum hep. Hata yapmaktan korkmalarini söylüyoruz. Buradan kazanacak çikacagimizi söyledik. Onlar da o isi gördüler. Ikinci yariya baktigimizda daha çok gol olabilirdi. Daha çok pozisyonumuz var. Maç boyunca bir isabetli sut gol oldu. Iyi ki de gol olmus. Muslera kurtarsa kirmizi kart görebilirdi. 9-10 pozisyona girdik. 16 sut attik. Penalti var. Bazilari demek hem saha içinde hem VAR’da göremiyor. Ikinci yari birinci yaridan daha da iyi oynadik. Çok da pozisyon vermemistik. Kendi hatamizda ilk isabetli sut gol oldu. Koruma içgüdüsü yoktu diyemem o kadar iyi oynadigimiz maçlarda puan kaybettik o da dogal. Daha iyi oynayacagiz. Daha çok mücadele edecegiz. Beni mutlu eden oyun içerisindeki baski anlayisimiz. Morutan’in golü sikti. Oyuncularimi kutluyorum. 3 puan zamanlama olarak önemliydi" seklinde cevap verdi.

"TRANSFER MESAJI GIBI ALGILANACAGINI SÖYLEMEMISTIM"

Kayserispor maçindan sonra ocak ayi ile ilgili yaptigi açiklamalarin yanlis anlasildigi söyleyen deneyimli teknik adam, "Bu söyledigim transfer mesaji gibi algilanacagini söylememistim. Biz 6-7 transfer acisini çektik hep beraber. Sattigin kadar ali yasadik. Bunu basarili ile atlattik. Kendimize daha sonra baskanla ve yönetimimizle strateji yaptik. Tarzimiz bu. Ocak ve temmuzda küçük dokunuslarla takviye edebiliriz diye. Olayin çogunu hallettik. Ilerledikçe gelisimimizi saglayacagimiz ifade etmek istedim. Ocakta da temmuzda da bazi seyler olabilir ama takimimizin tamamini degistirmek gibi bir sey yok. Aldigimiz oyunculardan memnunuz. Eksiklerimizi de tamamlayacagiz. Oyuncu ayrildi, bekledigimiz bir durum oldu, bunlari yasadik. Yilbasi gecesi gibi. Iki oyunuzu ayagi kirildi. Böyle durumlar olursa geregini yapariz" ifadelerini kullandi.

Senegalli futbolcu Mbaye Diagne ile ilgili de konusan Fatih Terim, "Daha çok sans alacak. Insallah aldikça daha iyi oynayacak. Atak oyuncularimiz bizim için çok önemli. Çok pozisyona girip az atmak demek hesabin sonucu basit. Ama atacaklar. Onlara daha çok sans vermek istiyorum. Diagne gol krali da oldu. Çalisiyor, Diagne’den daha iyi oyunlar bekliyorum. Mustafa’dan da ondan da olacaktir" dedi.



"VAR HAKEMLERI FAAL HAKEMLERDEN OLMAMALIDIR"

VAR hakemlerinin faal hakemler olmamasi gerektigini söyleyen Terim, "Alpaslan’in pozisyonunu ayni anda kulübede seyrettigim için, futbol söyle bir oyun ne derseniz bir cevap alirsiniz. Niye çagirilmaz, niye görülmez. Ne denecek onu merak ediyorum. Belki bizim bilmedigimiz bir sey vardir. Mustafa Ögretmenoglu bana 6 maç 8 maç verdirmeyi biliyor. Oyun 2-2 bitse bu sadece kendime degil. Ali Sami Yen’de herkese istedigi gibi veriyorsunuz. Baya bir darbe var. Ben mi yanlis gördüm. VAR hakemlerini ayni uzmanlik olarak gördügüm için faal hakemlerden olmamalidir diyorum. Bu sahsi fikrim. Hatalar çok bariz olunca. Orta hakemin o an konsantresi baska yerde eyvallah. Tamamen VAR’a konsantre olmus, bu is için çalismasini almis arkadaslarimizin daha basarili olacagini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

"SON ZAMANLARDAKI GIDISAT BANA BASKA SEYLERI DÜSÜNDÜRÜYOR"

’Galatasarayli Fatih Terim olarak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in performansini elestiriyor musunuz?’ diye sorulan soruya ise deneyimli teknik adam, "Muhakkak tabii. Maglup oldugumuz zaman en çok ben kendimi hirpalarim. Kendime suç ararim. Kalenize top gelmedigi bir maçi maglup bitiyorsunuz. Ben kendimi suçluyorum. Sosyal medya maalesef çok çesitli mecralarda çok çesitli insan gruplarinin isteyerek veya istemeyerek, bilerek veya bilmeyerek, planli veya o andaki maglubiyet olan reaksiyona göre hareket ettigi ortada. Üzülüyorum. Çünkü futbolda vefa yok. Dünde yok o da tamam. Ama biraz vicdani olan, biraz Galatasaray’i sevenin dikkatli davranmasinin gerektigini düsünüyorum. Baska sekilde hareket etmesini tavsiye edenlere de uymamasini diliyorum. Çok üzüldüm, çok kirildim. Belki aliskin da degilim. Ondan da olabilir. Yanlis yapabilirim, maglup olabiliriz ama ben Galatasaray’a geldigimden beri, zamani çok, son zamanlardaki gidisat bana baska seyleri düsündürüyor. Kendimle ilgili de, Galatasaray ile ilgili de, baska seylerle ilgili de. Bu kadar simdilik" seklinde cevap verdi.

Fatih Terim, bugün kadroda olmayan Taylan Antalyali’nin dinlendirildigini söyledi.

Terim ayrica, persembe-pazar maçlarinda bazi degisikliklerin olacagini belirterek, "Galatasaray taraftari sunu demeli. ’Hocanin bir bildigi var’ demeli. Öyle derdi zaten. Kili kirk yaran bir rakibimiz var. Marsilya’ya gidecegiz. Oradan Rize’ye gidecegiz. O yüzden bazi oyuncularin çikisi çok dogal. Bazi oyuncularin oynamayisi çok dogal" diyerek sözlerini tamamladi.

(Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA