Engelli Aticilar, Para Trap Bransinda Türkiye'yi Basariyla Temsil Etmek Istiyor

TBESF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen: 'Kendimize güveniyoruz. Bu arenada ülkemizi temsil etmek ve var olmak istiyoruz' 'Bu brans, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na paralimpik brans olarak dahil olacak. Bu konuda yapilan çalismalara biz de ülke olarak destek saglamak istiyoruz'

ÖMER FARUK SIMSEK - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen, engelli aticilik (para trap) bransinda ülkelerini uluslararasi arenada basariyla temsil ederek Türk bayragini göndere çektirmek istediklerini söyledi.

Sakarya'nin Arifiye ilçesinde yer alan Il Ormani Tabiat Parki'ndaki atis poligonunda çalismalarini sürdüren engelli aticilar, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda paralimpik branslara dahil olmasi beklenen para trap sporunda Türkiye'ye basari getirmek istiyor.

Özen, AA muhabirine, 2014 yilinda para trap sporuna basladiklarinda bu bransta çalisma yapan dünyada yedinci ülke olduklarini belirtti.

Italya'nin bransin yayginlastirilmasinda öncülük yaptigini ve bu sene düzenlenen dünya sampiyonasina davet aldiklarini anlatan Özen, "Bu sporu Türkiye'de ilk defa Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü çatisi altinda engelli sporcu arkadaslarla gerçeklestirdik. Yerli mühimmat ve silah üreticilerinin destegiyle çalismalarimizi yaklasik 6 yildir yürütüyoruz." diye konustu.

Özen, pandemi sürecinin ardindan temmuz itibariyla çalismalara kaldiklari yerden devam ettiklerini anlatarak, Gençlik ve Spor Il ve Ilçe Müdürlükleri'nin destegiyle Türkiye'nin ilk poligonlarindan birinde atislarini yaptiklarini kaydetti.

Gelecek dönemlerde dünya sampiyonalarinda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini dile getiren Özen, "Firsat verildiginde saglikli bireyler gibi bizler de para trap sporunda ülkemizi temsil etme onuru ve gururunu yasamak, bayragi göndere çektirmek istiyoruz." seklinde konustu.

- "Bunlari yapacak beceriye, güce, akla sahibiz"

Özen, bu spor dalini dünyanin gerisinden gelmeden es zamanli olarak icra edebildiklerine isaret ederek, "Amacimiz, yerli üretim mühimmat ve silahlarla ülkemizi dogru sekilde temsil etmek. Bu brans, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na paralimpik brans olarak dahil olacak. Bu konuda yapilan çalismalara biz de ülke olarak destek saglamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kendilerine bu alanda destek olan yerli silah ve mühimmat üretici firmalara tesekkür eden Özen, sunlari kaydetti:

"Ülkemizi temsil etme noktasinda ciddi kazanim. Biz de her seyi devletten beklemeden, bütün ihtiyaçlarimizi kendi yaptigimiz görüsmeler dogrultusunda karsilayarak çalismalarimizi federasyon çatisi altinda icra ediyoruz. Ülkemizi temsil etme onurunu yasamak istiyoruz. Para trap sporu, ülkede çok bilinen bir brans degildi. Deneme yanilma yöntemiyle girdik, ilk baslarda hedefleri vuramiyorduk. Tabii simdi dünyayi yakindan takip ettigimiz için bu sporu yapanlarin elde ettikleri derecelere ulastik. Kendimize güveniyoruz. Ilk defa farkli bir spor dalini dünyanin 30 yil gerisinden gelemeden birlikte gelistirmek, bu arenada ülkemizi temsil etmek ve var olmak istiyoruz. Bu konuda katki ve destek bekliyoruz. Firsat verildiginde bunlari yapacak beceriye, güce, akla sahibiz."

Para trap sporcusu Erhan Aydin da yüzmeyle basladiklari spor hayatinda bu bransa geçtiklerini aktararak, "Yüzmeyi biraktik ancak trapi birakamadik. Çok zorluk çekmemize ragmen buralara kadar geldik. Basarili olmaya da çalisacagiz insallah. Sampiyonalara katilmak, antrenmanlara çikmak gibi olmuyor ama elimizden geleni yapacagiz." seklinde konustu.

Kaynak: AA