'2021 Rahvan Binicilik Türkiye Sampiyonasi' Bursa'da Yapildi

Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonunca, Bursa Rahvan ve Yaris Ati Yetistiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneginin ev sahipliginde "2021 Rahvan Binicilik Türkiye Sampiyonasi" Bursa'da düzenlendi.

Nilüfer ilçesi Ürünlü Mahallesi'ndeki tesiste yapilan organizasyonun açilisinda konusan Bursa Rahvan ve Yaris Ati Yetistiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Dernegi Baskani Ismet Büyükataman, yarismaya katilan sporculara tesekkür ederek, basarilar diledi.

Sampiyonaya ev sahipligi yaptiklari için memnuniyet duyduklarini aktaran Büyükataman, "Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonumuzun Türkiye genelinde pandemi sartlarinda dikkate alarak muhtelif tarihlerde 6 yerde gerçeklestirmis oldugu Rahvan at yarislari sonrasinda finali Bursa'da yapiyoruz. Burasi rahvan at yarislarinin Kirkpinarliligina ev sahipligi yapacak. Bursa ve kulüp olarak böyle güzel bir organizasyonun ev sahipligini üstlenmis olmak bizim için onur vesilesi." diye konustu.

Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Asbaskani Mustafa Küçükmeral, dünyada atlarla ilgili bir salgin oldugunu ve asilarin yapilmasini tavsiye etti.

Küçükmeral, 6 ilde yapilan elemelerin neticesinde finale kalan sporculari tebrik ederek yarismayi kazananlari kutladi.

Konusmalarin ardindan farkli kategorilerde yarismalar düzenlendi.

Kaynak: AA