Türkiye-Polonya Dostlugunu Voleybol Pekistirdi

Polonya’da hayir için düzenlenen geleneksel turnuvaya bu yil Avrupa Parlamentosu TürkiyeAB Dostluk Grubu Baskani ve ayni zamanda Polonya Voleybol Federasyonu Baskan Yardimcisi Ryszard Czarnecki’nin girisimleriyle Galatasaray ve Fenerbahçe HDI Sigorta katildi.

Türkiye ile Polonya'dan voleybol takimlari, hem iki ülke arasindaki dostlugu pekistirmek hem de SMA hastasi bir çocugun tedavisine katkida bulunmak üzere Polonya’da düzenlenen özel turnuvada karsi karsiya geldi.

Polonya’nin Wroclaw kentinde her yil muhtaç kisilere yardim için düzenlenen "Giganci Siatkowki" adli turnuvaya bu sene Türkiye’den Galatasaray ve Fenerbahçe HDI Sigorta ile Polonya’dan Jastrzebski Wegiel ve PGE Skra Belchatow erkek voleybol takimlari katildi.

Bu yilki turnuvada Avrupa Parlamentosundaki Türkiye-AB Dostluk Grubu Baskani ve ayni zamanda Polonya Voleybol Federasyonu Baskan Yardimcisi olan Ryszard Czarnecki’nin girisimleriyle Türk takimlari yer aldi.

Geliri Polonyali SMA hastasi 2 yasindaki Amelka isimli bir çocugun tedavisine bagislanacak turnuvanin ilk gününde Galatarasay ile Jastrzebski Wegiel karsilasti. Galatasaray, karsilasmayi 3-0 kaybetti.

Fenerbahçe de ilk günkü rakibi PGE Skra Belchatow karsisinda 3-0 maglup oldu.

Turnuva öncesinde her iki ülkeden heyetlerin katilimiyla Türkiye-Polonya arasindaki iliskilerin gelistirilmesi için toplanti düzenlendi.

Toplantiya, turnuvayi düzenleyen Polonya'nin Asagi Silesia Eyaleti Voleybol Federasyonu Baskani Wojciech Rozdolski, sponsor firma yetkilileri, Türkiye-AB Dostluk Grubu Genel Sekreteri Ipek Tekdemir, Polonya-Türk Dostluk ve Dayanisma Dernegi (TÜRKPOL) Baskani Göktürk Iplikçioglu ve Türkiye Disisleri Bakanligindan temsilciler katildi.

Toplantida yapilan konusmalarda sporun birlestirici etkisinin dostlugu gelistirmede önem tasidigi, is dünyasinin spor kulüplerine desteginin artmasi gerektigi belirtildi.

Kaynak: AA