Riza Çalimbay Açiklamasi 'Takimimiz Kendini Topladi'

Fatih Karagümrük’ü sahasinda 4-0 maglup eden DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, “Herkes biraz kendine geldi, kendini toparladi. Maça gerçekten çok iyi basladik, çok iyi oynadik, maçin basindan sonuna kadar iyi oynadik” dedi.

Süper Lig’in 7. haftasinda Fatih Karagümrük’ü konuk eden ve sahadan 4-0’lik galibiyetle ayrilan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Üç gün önce oynadigimiz Malatya maçi bizim için gerçekten çok önemliydi. Kendimize gelmemiz açisindan o galibiyete çok ihtiyacimiz vardi. Daha önceden hem lig hem de kupa maçlari oynadigimiz için istedigimiz basariyi yakalayamamistik. Malatya’da aldigimiz galibiyet bu nedenle bizim için çok önemliydi. Herkes biraz kendine geldi, kendini toparladi. Maça gerçekten çok iyi basladik, çok iyi oynadik, maçin basindan sonuna kadar iyi oynadik. Son paslarimizda biraz hatalar yaptik ama bugün iyi yaptiklarimiz daha fazlaydi. Futbolcularimi tebrik ediyorum. Seyircilerimiz de mutlaka buradan iyi bir sekilde ayrilmislardir. Göze hos gelen, güzel bir futbol oynadik. Çok iyi ön plana çikan arkadaslarimiz oydu” diye konustu.



“Besiktas maçi mutlaka zor geçecek”

Süper Lig’in 8. haftasinda deplasmanda Besiktas ile oynayacaklari müsabakanin zor geçecegini belirten Çalimbay, “Lig çok uzun bir maraton, ne olursa olsun aksi seyler de olsa pes etmeden yola devam etmek gerekiyor. Su anda da ayni sekilde yolumuza devam edecegiz. Çok güzel bir sey yakaladik, bu istikrari korumamiz gerekiyor. Besiktas maçi mutlaka oynayacagimiz en zor maçlardan bir tanesi. Bunun için bu maça iyi bir sekilde hazirlanip, ondan sonraki milli maç arasini, bu ara bizim için çok önemli, hem takimimizin dinlenmesi hem de sakat arkadaslarimizin dönmesi açisindan. Onlar da geldikten sonra geçen sezonki istikrari yakalamaya çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“Besiktas’in kadrosu çok iyi”

Bir basin mensubunun, “Besiktas’ta çok sayida eksik var, bununla ilgili neler düsünüyorsunuz?” seklindeki sorusuna Riza Çalimbay, “Besiktas bir kere çok büyük bir takim. Orada eksik olmaz. Mutlaka diger oyuncular da oynayanlar kadar iyi oyuncular. Bu sene baktigimizda bana göre en iyi kadro, çok iyi bir kadroya sahip Besiktas. Eger aksilikler yasamazsa hem Avrupa kupasinda hem de ligde çok iddiali olur. Iyi bir kadrolari var. Çok dikkat etmemiz gereken bir maç” yanitini verdi.

Kaynak: İHA