Milli Sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme 5 Bin Metrede Dünya Sampiyonu Oldu

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Sahin Özen:'Derin Toparlak, Kolombiya’da açik su 5 bin metre su üstünde dünya sampiyonu oldu. Antrenörü Canberk Babaoglu'nu da disiplinli, dogru ve mücadeleci antrenmanlarla sporcumuza sampiyonluk performansi kattigi için tesekkür ediyorum.'

Paletli Yüzme Milli Takim sporcusu Derin Toparlak, Kolombiya'nin Santa Marta kentinde düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açik Su Dünya Sampiyonasi'nda 5 bin metre su üstü yarisinda dünya sampiyonu oldu.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) yapilan açiklamaya göre, Derin Toparlak 5 bin metre su üstü mücadelesinde rakiplerini geride birakarak altin madalya kazandi.

Antrenör Canberk Babaoglu'nun eslik ettigi milli sporcu, paletli yüzme açik su yarislarinda Türkiye tarihindeki ilk dünya sampiyonluguna imza atmis oldu. Milli sporcu, 2019 yilinda da açik suda 6 bin metre su üstü kategorisinde Avrupa Sampiyonu olmus, paletli yüzme büyüklerde ilk uluslararasi basariya imza atmisti.

Derin Toparlak, bu yil Rusya'da Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'nda paletli yüzme büyüklerde Türkiye tarihindeki ilk dünya sampiyonlugunu 1500 metre su üstü havuz etabinda kazanmisti.

Açiklamada görüslerine yer verilen TSSF Baskani Sahin Özen, Derin Toparlak'i dünya sampiyonlugu basarisi nedeniyle kutladigini belirtti.

Büyük bir mutluluk ve heyecan içinde olduklarini anlatan Özen, "Derin Toparlak, Kolombiya’da açik su 5 bin metre su üstünde dünya sampiyonu oldu. Antrenörü Canberk Babaoglu'nu da disiplinli, dogru ve mücadeleci antrenmanlarla sporcumuza sampiyonluk performansi kattigi için tesekkür ediyorum. Derin'in bu yil Rusya’dan sonra elde ettigi ikinci dünya sampiyonlugu. Türkiye ve sualti toplulugu ailemiz adina çok mutlu ve gururluyum. Derin'in ailesi, spor kulübü basta olmak üzere bizleri her zaman destekleyen Gençlik ve Spor Bakanligi ve Spor Genel Müdürlügü'ne yine bu basarida emegi olan herkese tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA