Isitme Engelliler Milli Futbol Takimi, 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari Kotasi Aldi

Ayyildizli ekip, elemelerdeki ikinci ve son maçinda Fransa'yi 30 yenerek gelecek yil Brezilya'da düzenlenecek organizasyona katilim hakki kazandi.

Isitme Engelliler Milli Futbol Takimi, 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari'na (Deaflympics) katilim hakki elde etti.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu (TIESF) bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsaminda desteklenen ay-yildizli ekip, elemelerdeki ikinci maçinda Fransa'yi konuk etti.

Riva'daki TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde yapilan maçta milli takim 20. dakikada Emre Can Dönmez, 43. dakikada ise Mete Kiliç'in golleriyle ilk yariyi 2-0 önde tamamladi. Ikinci yari iyi bir oyun ortaya koyan ve birçok pozisyona giren ay-yildizli takim, 84. dakikada Murat Bek ile farki 3'e çikardi. Kalan sürede gol olmayinca milliler sahadan 3-0 galip ayrildi.

Elemelerdeki ilk maçinda Çekya'yi 6-0 yenen ay-yildizli ekip, Fransa'yi da 3-0'lik skorla maglup ederek Deaflympics'e katilim hakki kazandi. Organizasyon, 1-15 Mayis 2022'de Brezilya'nin Caxias do Sul kentinde düzenlenecek.

Samsun'da düzenlenen son Deaflympics'te altin madalya kazanan ay-yildizli takimin, iki dünya ve bir Avrupa sampiyonlugu bulunuyor.

Karsilasmayi TFF Engelli Federasyonlarindan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Erdem, TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy, TIESF Baskani Yakup Ümit Kihtir ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu da izledi.

Kaynak: AA