Ersun Yanal Açiklamasi 'Bu Galibiyetle Takimin Kendine Olan Güveni Artti'

FT Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Yeni Malatyaspor galibiyetiyle takimin kendine olan güveninin daha da arttigini belirterek, "Önümüzdeki haftada sahamizda oynayacagiz. O maçi da kazanip güveni daha da arttiracagiz" dedi.

Süper Lig’in 7. haftasinda FT Antalyaspor, sahasinda karsilastigi Yeni Malatyaspor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, son haftalarda iyi oyunlarini, puan yada puanlara dönüstürememekten yakinarak, bunun takim üzerinde bir gerginlik olusturdugunu dile getirdi.

Antalyaspor’un deneyimli ve genç oyunculari bünyesinde barindiran iyi bir takim oldugunun altini çizen Yanal, "Deneyimli oyuncularimiz var. Yas ortalamasi, deneyimli oyuncularimiza ragmen ligin en genç takimiyiz. Bunun için önemli riskler aliyoruz. Bu riskler için de mutluyuz. Türk futbolunun en büyük problemlerinden bir tanesi en yasli Avrupa ligine sahibiz. En yasli ve en çok transfer yapan lige sahibiz. Bunu karsilayacak ekonomik güç. Bunu karsilayacak süregelen bir yönetim sekli maalesef mevcut degil. Türk futbolunun geldigi nokta ortada. Iflas ettik. Bu iflasin sonucunda hala tabi ki sonuç olacak ama en azindan sonuçlara odakli davranmak gerekiyor. Sonuçlar derken skor oldugu gibi genç oyuncularin geleceginin kontrol altina alinmasi ve yönetilebilir bir takim olusturmak" diye konustu.



"Takimin gelecegini insa etmek istiyoruz"

Antalya’nin dünyada önemli bir futbol kenti oldugunu dile getiren Ersun Yanal, "Yaklasik 2 bin takimin geldigi önemli bir mecra. Organizasyon becerisi çok yüksek, bu firsatlari ve olanaklari kullanabilecek yönetim sekli bize büyük bir kazanç saglar. Biz yönetim kurulu ile beraber yaptigimiz planlamada bu riskleri aliyoruz. Bu riskleri alirken de genç oyuncularimizi kazanmak için çaba sarf edip Antalyaspor’un gelecegini insa etmeye çalisiyoruz. Ekonomik destegin takim içinde yükselebilecegi bir ortam olusturmak sürdürülebilir ekonomik düzen ortaya çikarmak kolay bir sey degil. Bunu sonuç ve süreçle yönetmek oldukça zor" ifadelerini kullandi.

Bugün takimin kazandigini ve kendilerine olan güvenin daha da arttiginin altini çizen deneyimli teknik adam, "Önümüzdeki haftada sahamizda oynayacagiz. O maçi da kazanip güveni daha artiririz. Iyi oynadigimiz oyunlari skora çevirmek gerekiyor" dedi.



"Yaptiklarim belli"

Güncel sonuçlarla geçinmenin Antalyaspor’a ciddi zararlar verecegini ve bundan kaçinilmasi gerektigini ifade eden Yanal, taraftarlarin istifa çagrisiyla ilgili, "Barisma falan yok ki taraftarla küs degiliz, barisalim. Çok basite indirgemek gerekir. Benim kariyerim belli. Çok basite indirgememek gerekir. Benim yaptiklarim belli. Bu adam ne yapmis dersiniz. Ersun gider, Mehmet gelir bu çözüm degil ki. Zaten problem yok. Bunlarin düzelecegini düsünüyorum. Oyuncularimin sevincine katildim. Her sey yerine oturur" açiklamasinda bulundu.

"Kompakt takim olmaliyiz"

Beklentilerini karsilamayan futbolcu var mi? sorusuna Ersun Yanal su cevabi verdi:

"Kadromuzda fazlalik var. Degerli oyuncularimiz var. Bu oyuncularin baska takimlarda oynayip yeniden kazanabiliriz. Onlari devre arasinda planlayacagiz. Ufak çapli kompakt bir takim olusturmamiz gerekiyor. Iyi kadroya sahibiz. Bu kadroyu kullanmak biraz zaman alacak. Antalyaspor’un gelecegi adina yapilan planlamalar iyi gidiyor."

Kaynak: İHA