EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi Açiklamasi Kastamonu Belediyespor Açiklamasi 23 - Krim Mercator Açiklamasi 24

Hentbol EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçinda Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadin Hentbol Takimi, Slovenya’nin Krim Mercator takimina 23-24 maglup oldu.

Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan müsabakanin ilk yarisi 9-12 Krim Mercator üstünlügüyle sona erdi.

Çekismenin son dakikaya kadar sürdügü karsilasmada Kastamonu Belediyespor, Krim Mercator’a 23-24 yenilerek B Grubunda üçüncü maglubiyetini de almis oldu.

DELO EHF Sampiyonlar Ligi B Grubu maçinda Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Slovenya ekibi Krim Mercator’u konuk etti.

Müsabaka karsilikli goller ile basladi ve ilk dakikadan itibaren karsilasma Krim Mercator üstünlügü ile basladi.

Ilk yarinin ortalarina dogru konuk ekip aradaki farki üç sayiya kadar çikardi. Hücumda Radicevic’in hizli hücumdan faydalanamamasi ve basit top kayiplari nedeniyle fark bir ara 4 sayiya kadar çikti. Özellikle ilk 15 dakika içerisinde takimlarin birbirine üstünlük kurmakta zorlandiklari daha çok yapilan basit hatalar sonucu gole ulastiklari görüldü.

Ilk yarinin ortalarinin ardindan Kastamonu Belediyespor, hizli hücum ve savunmada gösterdigi direnç sonrasi rakibine geçit vermeyerek aradaki farki kapatti.

Ilk devrenin sonlarina kadar müsabaka ayni tempoda devam ederken temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, yakaladigi firsatlari degerlendiremedi ve ilk devreyi 9-12 geride kapadi.

Ikinci devreye de tutuk baslayan Kastamonu Belediyespor, yakaladigi pozisyonlari degerlendiremedi. Iki dakika cezalari ile birlikte basit top kayiplari nedeniyle ikinci yarida fark bir ara 4 sayida kadar çikti. Kastamonu Belediyespor, ikinci yarinin ortalarina dogru iyi bir oyun ortaya koyarak aradaki farki kapatti ve skoru dengeledi. Fakat temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, maçin son 5 dakikasina beraberlikle girmesine ragmen skoru koruyamadi. Son dakikaya kadar mücadele eden Kastamonu Belediyespor, son dakikada yakaladigi pozisyonu degerlendiremeyince beraberlik sansini da kaybetmis oldu.

Karsilasmada temsilcimiz adina Radicevic ve Kovarova 5 gol ile oynarken, Neslihan Çaliskan ise 4 golde kaldi. Slovenya temsilcisi Krim Mercator da ise Krpez 9 gol atarak karsilasmanin en skorer ismi oldu. Krpez’i 4’er golle Svetik ve Stanko takip etti.

Kastamonu Belediyesi oyun kurucu pozisyonunda istedigini yansitamadigi görüldü.

Maçin sonuna kadar konuk ekip üstün oynarken maç 23-24 Krim Mercator üstünlügü ile bitti.

Kastamonu Belediyesi GSK, DELO EHF Sampiyonlar Ligi B grubundaki üçüncü maçini da kaybetmis oldu.

“Daha yeni bir takimiz, zamana ihtiyacimiz var”

Maçin ardindan degerlendirmelerde bulunan Kastamonu Belediyesi GSK’nin Basantrenörü Costica Buceschi, öncelikle rakibi tebrik etmek istedigini söyledi.

Rakibin bugün sahada iyi bir oyun sergiledigini belirten Buceschi, “Oyuncularimla gurur duyuyorum, ilk dakikadan son dakikaya kadar savastilar. Ama özellikle son 5 dakikada gol bulmakta, skor bulmakta çor zorlandik. Zamana ihtiyacimiz var, daha yeni bir takimiz. Bugün aramiza katilan yeni bir oyuncumuz vardi, daha bir antrenman yapti. Ardindan bu karsilasmaya çikti. Önümüzdeki maçlar için çok daha iyi olacagimizi düsünüyorum” dedi.

Kastamonu Belediyespor oyuncularindan Betül Yilmaz ise, rakip takimi tebrik ettigini belirterek, “Maçin basindan sonuna kadar bizler sahada savastik. Ama özellikle son dakikalarda sikintilar yasadik. Skor bulmakta zorlandik, iyi bir mücadele vermemize ragmen yine de kaybeden biz olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA