Bartin Üniversitesi Mezunu Rabia Elik, Türkiye Sampiyonu Oldu

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu, milli sporcu Rabia Elik, Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Sampiyonasinda Büyük Kadinlar 50 kiloda birincilik kürsüsüne çikti.

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Sampiyonasinda 45 ilden 700 sporcu mücadele etti. Dünya Büyükler Karate Sampiyonasi öncesi milli takim seçmelerinin yapildigi sampiyonada Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden bu yil mezun olan milli sporcu Rabia Elik, 50 kiloda sampiyon oldu.

Birincilik kürsüsüne çikan basarili sporcuyu tebrik eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak her alanda sürdürülebilir bir gelisme göstermeye devam ediyoruz. Akademik ve idari insan kaynagimiz, ögrencilerimizi gelecege en iyi sekilde hazirlamak için büyük gayret gösteriyor. Hedefimiz alaninda yetkin nitelikli mezunlar yetistirerek ülkemizin gelisimine katkilar sunmak. Bu dogrultuda Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinden bu yil mezun olan Rabia Elik’in ögrenciliginde aldigi basarilara mezun olduktan sonra da devam ediyor olmasindan mutluluk duyuyoruz. Bartin Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmaya devam eden degerli mezunumuzu en kalbi duygularla tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA