Antalyaspor-Yeni Malatyaspor Maçinin Ardindan

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal:'Bugün kazandik ve futbolcularimizin kendilerine olan güveni artti. Haftaya da kazanip umarim güveni daha da arttiririz' 'Türk futbolunun geldigi nokta ortada. Iflas ettik. Bu iflasin sonucunda sonuç odakli degil sonuçlara odakli davranmak gerekiyor' '(Taraftarla maç sonu görüsmesi) Barisma falan yok ya. Küs degiliz ki. Küs oldugun zaman barisirsin. Çok basite indirgememek lazim. Benim kariyerim, yaptiklarim belli' Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz:'Genel anlamda böyle bir skoru hak ettigimizi düsünmüyorum. Farkli bir galibiyet alabilirdik. Çok üzgünüz'

Süper Lig'in 7. haftasinda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen Fraport TAV Antalyaspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal, galibiyet dolayisiyla futbolcularinin kendilerine olan güveninin arttigini bildirdi.

Yanal, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, son haftalarda oyunlarinin karsiligi puanlari alamadiklarindan yakindi.

Takimda genç oyuncularin bulunmasinin, gençleri kazanmaya devam etmenin önemli oldugunu aktaran tecrübeli teknik adam, yas ortalamasi olarak ligin en genç takimlarindan olduklarini belirtti. Bu durumun kendileri için risk oldugunu dile getiren Yanal, bu riskleri aldiklari için mutlu olduklarini kaydetti.

Türkiye'nin Avrupa'nin en yasli ve en çok transfer yapan liglerinden birisi olduguna dikkati çeken Yanal, "Bunu karsilayacak ekonomik güce sahip degiliz. Türk futbolunun geldigi nokta ortada. Iflas ettik. Bu iflasin sonucunda sonuç odakli degil sonuçlara odakli davranmak gerekiyor. Sonuçlar derken skor tabii ki önemli ama genç oyuncular, gelecegin kontrol altina alinmasi ve yönetilebilir bir takim yaratmak." dedi.

Antalya'nin dünyanin futbol merkezlerinden biri olmaya aday olduguna isaret eden Yanal, "Antalya kenti yilda 2 bin takimin geldigi önemli bir merkez. Organizasyon becerisi çok yüksek. Bu firsatlari ve olanaklari kullanabilecek yönetim sekli bize büyük bir kazanç saglar. Biz yönetim kurulu ile yaptigimiz planlamada bu riskleri aliyoruz. Bu riskleri alirken de genç oyuncularimizi kazanmak için çaba sarf edip Antalya'mizin gelecegini insa etmeye çalisiyoruz. Ekonomik destegin takim içinde yükselebilecegi bir ortam ile sürdürülebilir ekonomik düzen yaratmak kolay bir is degil. Bunu hem sonuç hem de süreçle yönetmek oldukça zor." diye konustu.

- "Benim kariyerim, yaptiklarim belli"

Bütün bu süreçlerin yaninda takimin sahaya çikip oynamasi ve kazanmasinin da gerektigini anlatan Yanal, sunlari kaydetti:

"Bugün kazandik ve futbolcularimizin kendilerine olan güveni artti. Haftaya da kazanip umarim güveni daha da arttiririz. Iyi oynamadigimiz oyunlari bu sekilde skora çevirmemiz gerekiyor. Antalya kenti zamani, konjonktürü, firsati tepmemeli. Bu sansi iyi kullanmali. Bütün takimlar zor durumdayken Antalyaspor'a olaganüstü destek veren yapi vardi, terk etti. Yeni bir yönetim var. Anlayisi çagdas ve yaklasimlari dogru. Antalya kentinin bunu iskalayacagini düsünmüyorum. Takimimizi daha kaliteli bir hale getirmek lazim. Güncel sonuçlarla geçinmek bize ciddi zarar verir. Bundan da kaçinmak lazim."

Bir gazetecinin "Taraftar istifaya davet etti. Maç sonu da tribüne çagirdi. Barisma oldu." seklindeki yorumu üzerine Yanal, "Barisma falan yok ya. Küs degiliz ki. Küs oldugun zaman barisirsin. Çok basite indirgememek lazim. Benim kariyerim, yaptiklarim belli. Tamam Ersun Yanal gider Mehmet gelir. Çözüm bu degil. Problem yok. Bunlarin düzelecegini düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Kadrolarinda fazlaliklari oldugunun altini çizen Yanal, performansi beklentilerinin altinda kalan futbolcular oldugunu, devre arasinda planlama yapacaklarini, bu futbolculari elden çikarmak yerine baska takimlarda oynatip, yeniden takima kazandirilabilecegini kaydetti.

Iyi bir kadro olusturduklarini ve bu kadroyu kullanmanin zaman alacagini aktaran Yanal, ufak çapli daha kompakt bir takim olusturmalari gerektigini sözlerine ekledi.

- Irfan Buz: "Farkli bir galibiyet alabilirdik"

Öznür Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz ise Antalyaspor karsisinda çok önemli bir müsabakaya çiktiklarini söyledi.

Deplasmanda çok fazla gol pozisyonuna girmelerinin önemli olduguna dikkati çeken Buz, "Futbolcular elinden gelen her seyi yapti. Genel anlamda böyle bir skoru hak ettigimizi düsünmüyorum. Farkli bir galibiyet alabilirdik. Çok üzgünüz. Deplasmanda bu kadar net pozisyonlar yakaladiginiz zaman atmaniz gerekiyor. Maçin hakki bu degildi. Zaman zaman futbolun içinde bu kismetsizlikler oluyor. Bunu da kirmak zorundayiz." seklinde konustu.

Kaynak: AA