Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasi'nda Iki Kategoride Sampiyonluga Ulasti

Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasi’nda iki kategoride sampiyonluga ulasti.

Genç pilot Red Bull sporcusu Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasi’nda iki kategoride sampiyonluga ulasti. Gençler ve iki çeker kategorilerinde yarisan Ali Türkkan, bu basari ile bir diger Red Bull sporcusu Yagiz Avci’dan sonra Avrupa’da sampiyonluk kupasi kaldiran Türk pilot oldu. Ali Türkkan, sezonun son yarisi olan Sirbistan Rallisi’nde ilk gün sonunda sampiyonlugunu ilan etti.

Türkiye’nin rallideki en yetenekli genç sporcularindan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Red Bull sporcusu Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasi’nda tarihi bir basariya imza atti. Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasi’nda ‘Genç Pilotlar’ ve ‘Iki Çeker’ kategorilerinde sampiyonluga eristi. 5 ayaktan olusan Balkan Ralli Kupasi’na Eskisehir’de elde ettigi zaferle baslayan basarili pilot, son yaris olan Sirbistan Rallisi’nde de henüz ilk gün tamamlandiginda sampiyonlugunu garantiledi.

Sirbistan’daki son mücadelede Ali Türkkan co-pilotu Onur Vatansever ile ilk gün sonunda, Balkan Kupasi’na ulasmayi garantiledi. Bu zaferle Ali Türkkan, bir diger Red Bull sporcusu Yagiz Avci’dan sonra Avrupa’da sampiyonluk kupasina uzanmayi basaran Türk pilot oldu.

Kaynak: İHA