2021 Türkiye Off-Road Sampiyonasi 3. Ayak Yarislari Karabük'te Yapilacak

Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doga Sporlari Arama Kurtarma Dernegi (KARDOFF) Kulübü’nün katkilari ile 2021 Türkiye Off-Road Sampiyonasi 3. ayak yarislari Karabük’te yapilacak.

Karabük’te 2- 3 Ekim tarihlerinde yapilacak ve 2 gün sürecek olan 2021 Türkiye Off-Road Sampiyonasi 3. yarislari Karabük Üniversitesi arkasinda yer alan alanda gerçeklesecek. Yarislarin ilk etabi 2 Ekim Cumartesi günü baslayacak. 3 Ekim Pazar günü sona erecek yarislara Türkiye’nin dört bir yanindan Off-Road tutkunlari katilacak.

Dünyayi saran Korona virüs etkisinden dolayi geçtigimiz yil yapilmayan yarislarin bu yil yeniden basladigini söyleyen KARDOFF Kulübü Baskani Ahmet Demir, 35 aracin katilacagi ve adrenalin dolu yarismada görseli ön plana çikartan görüntüler olacagini söyledi.



Baskan Demir, 2021 Demir Berberoglu Sezonu PETLAS Türkiye Off-Road Sampiyonasi’nin 3. ayak yarislarina ev sahipligi yapacaklarini da aktararak, “ Organizasyonda yaklasik 250 kisi görev alacak. Insallah kazasiz belasiz bir sekilde yarislari tamamlamayi hedefliyoruz. Ankara ve Denizli’de ilk 2 ayak yarislari tamamlandi. Sampiyonada Türkiye’nin tek ikili kalkisin yapilacagi Karabük etabinda ayni zamanda 2018 ve 2019 yilinin en iyi organizasyon ödülünü alan kulüp oldugumuz için yarismacilarin aldigi yaris puanlari 1.2 kat sayi ile çarpilarak derecelendirilecektir. Bu vesile ile kiyasiya bir mücadele olacagi kesindir. Adrenalin dolu yarismada görseli ön plana çikartan görüntüler olacaktir” dedi.

"Yarisin toplam mesafesi 64 kilometredir"

Yarisma ile ilgili bilgi de veren Demir, su ifadelere yer verdi:

"Yarismada 2 Ekim Cumartesi günü saat 09.40’da mukavemet yani orman etabi start alacak. 4 etap kosulacaktir ve bu etaplarin her biri 11.6 km’dir. 3 Ekim Pazar günü ise 11.30’da adrenalin dolu 3 seyirci etabi kosulacaktir. Bu etaplarin her biri 6 km’den olusuyor. Bu etaplarda araçlar dogal ve yapay bol inis çikisli engellerden geçerek yarisi bitirmeye çalisacaklardir. Yarisin toplam mesafesi ise 64,4 km’dir. PETLAS Türkiye Off-Road Sampiyonasi 3. Ayak Yaris organizasyonunu desteklerinden dolayi basta Karabük Valiligi olmak üzere Gençlik Spor Il Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi , Karabük Orman Isletmesi, Safranbolu Orman Isletmesi ,Il Saglik Müdürlügü ,Il Afad ve Acil Durum Müdürlügü , Kizilay ve Özel Medikar hastanesine, sponsorlarimiza ve otomobil spor severlerimize tesekkür ederiz. Türkiye’nin çesitli illerinden katilim saglayacak kulüplere ve yarismacilara basarilar dileriz. Yarisma ile ilgili teknik ve idari detaylara www.kardoff.com ve www.kardoffyaris.com ‘dan ulasabilirsiniz. Tüm Off-Road severleri aramizda görmekten onur ve mutluluk duyariz.”

Kaynak: İHA