Oturarak Voleybol Milli Takimi'nda Hedef Avrupa Sampiyonasi

Basantrenör Adem Çelik:'Avrupa Sampiyonasi öncesinde eksikleri görmemiz için Aksaray'da kampa girdik' Milli Sporcu Ibrahim Idan:'Hedefimiz, Antalya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak'.

ZEKERIYA KARADAVUT - Oturarak Voleybol Milli Takimi, 17-23 Ekim'de Antalya'da gerçeklestirilecek Avrupa Sampiyonasi'nda madalya hedefliyor.

Hazirliklarini Aksaray Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'nde sürdüren Milli Takim, günde çift antrenmanla sampiyonaya hazirlaniyor.

Basantrenör Adem Çelik, AA muhabirine, Italya'da bu yil ilki düzenlenen Gümüs Lig ve daha sonra Antalya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi için hazirlandiklarini söyledi.

Gümüs Lig'de 6 ülkeyle mücadele edeceklerini belirten Çelik, söyle konustu:

"Bu 6 ülkenin 3'üyle 17-23 Ekim'de Antalya'nin Kemer ilçesinde düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda karsilasacagiz. Bu sampiyonanin öncesinde rakiplerimizle Gümüs Lig'de sinava çikacagiz. Avrupa Sampiyonasi öncesinde eksikleri görmemiz ve Gümüs Lig'den de Altin Lig'e çikabilmek için Aksaray'da kampa girdik. 6 yildir tüm hazirliklarimizi burada yapiyoruz. Kamp süreçlerimizi burada geçiriyoruz."

Herhangi bir eksiklik olmadigini anlatan Çelik, "Kendimizi burada evimizde gibi hissediyoruz. Italya'daki muhtemel rakiplerimiz belirlendi. Gürcistan, Polonya, Italya ve Macaristan rakiplerimiz. Bu ülkelerin arasindan en iyi sekilde sonuç alarak Altin Lig'e çikmak istiyoruz. Bu moral ve motivasyonla ev sahibi oldugumuz Antalya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz." diye konustu.

Milli sporcu Ibrahim Idan ise kamp sürecinin çok yogun geçtigini ifade etti.

Günde çift antrenman yaptiklarini aktaran Ibrahim Idan, "Kampimiz 10 gün sürecek. Oturarak Voleybol Milli Takimi'nda oldugum için çok mutluyum. Herkes bu formayi giymek için mücadele ediyor. Kalici olmak için elimden geleni gösteriyorum. Hedefimiz, Antalya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA