Olaylarin Çiktigi Angers-Olympique Marsilya Maçinda Taraflara Ilk Cezalar Verildi

Fransa 1. Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 7. haftasinda oynanan Angers-Olympique Marsilya karsilasmasinda çikan olaylar nedeniyle taraflara verilen ilk cezalar belirlendi.

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Disiplin Komisyonu aldigi karara göre, Angers takiminin oynadigi stattaki bir tribüne Metz maçina seyirci alinmayacak. Olympque Marsilya'nin deplasmanda Lille ile oynadigi karsilasmada da Marsilyali taraftarlar stata alinmayacak.

Bu taraflara verilen ilk cezalar oldu. Disiplin Komisyonu nihai kararini 6 Ekim'de yapilacak toplantinin ardindan verecek.

Ligin 7. haftasinda 22 Eylül'de oynanan ve golsüz berabere sona eren Angers-Olympique Marsilya maçinda hakem bitis düdügünü çalmasinin ardindan konuk takimin taraftarlari sahaya inmis ve ev sahibi takiminin taraftarlarinin oldugu bölüme gitmisti.

Bunun üzerine taraftalar arasinda kavga çikmisti. Olayda patlayici maddeler de kullanilmisti. Güvenlik ekipleri olaya müdahale ederken, taraftarlara sakin olma çagrisinda bulunulmustu.

Olympique Marsilya kulübünün Iletisim Sorumlusu Jacques Cardoze, Angers taraftarlarinin Marsilyali seyircileri tahrik ettigini, hakaret içeren el hareketleri yaptigi ve patlayici maddeler attigini söylemisti.

Marsilyali taraftarlarinin tüm bunlara yanit verdigini ifade eden Cardoze, maçlarda yasanan klasik senaryonun oldugunu ve kimseyi suçlamadigini aktarmisti.

Cardoze, sadece bir takimin degil kolektif bir sorumlulugun söz konusu oldugunu belirterek, "Insanlarin sorumluluk almali. 15 ay boyunca statlardan mahrum kaldik. Insanlar futbol seyretmeye geliyoruz diyecek kadar akilli degil. Büyük üzüntü hissediyorum." demisti.

Golsüz berabere sona eren karsilasmayi 500 Marsilya taraftari seyretmisti.

18 Eylül'deki Lens-Lille ve 22 Agustos'taki Nice-Olympique Marsilya karsilasmalarinda da olaylar çikmisti ve bu son iki takim cezalar almisti. Nice'in biri askiya alinmak üzere iki puanin silinmesine, Marsilya'nin evindeki 3 maçi ise tarafsiz sahada oynamasina ve karsilasmanin daha sonra belirlenecek bir tarihte tarafsiz sahada seyircisiz olarak yeniden oynanmasina karar verilmisti.

Kaynak: AA