Mustafa Denizli Açiklamasi 'Ligde Kalici Olmak Degil Yukarilarda Bitirmek Istiyoruz'

Ligde kalici olmayi degil önemli ölçüde yukarida bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Altay’in teknik direktörü Mustafa Denizli, "Su ana kadar gösterdigimiz grafik bu dogrultuda. Insallah sezon sonu da böyle olur” dedi.

Besiktas’i 2-1 maglup ettikleri maçin ardindan konusan Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kendileri açisindan sansli olduklari maçta rakiplerinin sanssiz oldugunu söyledi.

Besiktas’in kadroda yer alan oyuncularinin önemli bir bölümünün maçta görev yapamadigini hatirlatan Denizli, “Bizde de süreklilik arz eden 4 arkadasimiz yoktu. Temposu yüksek bir maç oldu. Geriye düstükten sonra dönüs yapabilmek bizim için çok önemli bir faktör. Bu, ilerisi için bizi ümitlendiriyor. Aramiza yeni katilan 10 arkadas oldu. Bunlarin kulübe de ciddi bir mali yükü olmadi. Suanda düsündügümüz puan hedefinin hemen hemen çevresinde dolasiyoruz. Süper Lig’e yeni çikmis bir takimdan sezon basinda böyle bir performansi çok kimse beklemiyordu, bizim disimizda. Çabuk adapte olduk” dedi.

Kalite olarak çok yüksek kalite gösteremediklerini ancak yüksek bir mücadele sergilediklerini ifade eden Denizli, “Futbol hatalar oyunu. Yedigimiz gol de hatadan kaynaklandi. O dakikalarda takimlari düsüren bir faktör olur ama geri dönüsümüz iyi oldu. Daha sezon basindayiz. Sezonun çok kisa bir bölümünü geride biraktik. Ilerleyen haftalarda hangi durumda oluruz bilemiyoruz. Hedefimize varmak için büyük bir mücadele ortaya koyacagiz. Oyun anlayisimiz Izmir’de ve deplasmanda degismez” diye konustu.



"Ligi hangi sartlarda bitirecegimiz önemli"

Besiktas’in sakat oyunculari nedeniyle zor bir dönemden geçtigini hatirlatan Denizli, “Oynayacaklari bir Ajax maçi var. Bu Türk futbolu için de önemli bir maç. Böyle bir durumda böyle bir maça çikmalari onlar için olumsuzluk. Saha içinde ve saha disinda gerekli saygiyi gösterdik” dedi.

Kendi futbolculugum zamaninda da Altay’in Süper Lig’e çok iyi bir giris yaptigini belirten Denizli, “O zaman da uzun süreli bir liderlik yasamistik. Bu aksam maç fazlasiyla liderlik olduk. Bu kelime bile bizi psikolojik olarak olumlu etkiliyor. Ligi hangi sartlarda bitirecegimiz önemli. Düsündügümüz yerden daha iyi bir yerde bitirebiliriz diye düsünüyorum. Futbolcularimi emeklerinden dolayi kutluyorum” seklinde konustu.



"Insallah sezon sonu da böyle olur"

Maçtan sonra Sergen Yalçin’la kisa bir sohbet ettiklerini de söyleyen Denizli, “Kendisine, ‘Hayatimin çok büyük bir bölümü futbolla geçti. Ne futbolculugumda ne de teknik adamlik dönenimde böyle bir tabloyla karsilasmadim. Allah kimseyi de böyle bir tabloyla karsi karsiya birakmasin’ dedim” diye konustu.

Hedeflerini sezon basinda açikladigini söyleyen Denizli, “Biz ligde kalici olmayi degil önemli ölçüde yukarilarda yer almak istiyoruz demistim. Suana kadar gösterdigimiz grafik bu dogrultuda. Insallah sezon sonu da böyle olur” dedi.



"Ben o sampiyonluklari defalarca yasadim"

Türkiye’de çesitli sehirlerden Süper Lig sampiyonu çiktigini ifade eden Denizli, “Izmir de sampiyon çikartabilir. Sampiyon olmak için sartlarin olusmasi gerekiyor. Biz transfer bütçesi en düsük kulübüz. Aylarca izledik ve bir kadro olusturduk. Daha iyisi bu yil için mümkün degildi. Iyi bir takim olabiliyorsaniz Türkiye’de her sey olur. Ben o sampiyonluklari defalarca yasadim. O yolun zorlu bir yol oldugunu biliyorum. Bazi seyler zaman içinde degisebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA