Ihlara Turnuvasi'na Katilan Voleybol Takimlari, Sultanhani Kervansarayi'nda Kahvalti Yapti

Ihlara Voleybol Turnuvasi'nda mücadele eden takimlar, kahvalti organizasyonunda bir araya geldi.



Kuzeyboru Voleybol Takimi'nin ev sahipliginde Galatasaray, PTT, Mert Grup Sigorta takimlarinin katilimiyla gerçeklestirilen turnuvanin son günü sporcular, yöneticiler ve idareciler, tarihi Sultanhani Kervansarayi'nda düzenlenen kahvaltida bulustu.

Sultanhani Belediye Baskani Fahri Solak, oyuncular ve yöneticileri Sultanhani Kervansarayi önünde karsilayip, tarihi yapiyla ilgili bilgi verdi.

Program sonrasi açiklamalarda bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, kentte 1. Ihlara Voleybol Turnuvasi'ni düzenlediklerini ve her seyin olumlu gittigini söyledi.

Valilik, olarak 4 takimi dünyanin ve Türkiye'nin en büyük kervansarayinda bir araya getirdiklerini belirten Aydogdu, söyle konustu:

"Çok güzel bir kahvalti yaptik. Takimlarin birbirleriyle kaynasmasini amaçladik. Ayrica Sultanhani Kervansarayi'ni sporcu ve yöneticilere tanitmis olduk. Sporcularimiza çok tesekkür ediyorum. Umut ediyorum ki voleybol Aksaray'dan tüm Anadolu'ya yayilacak ve gençlerimiz voleybol anlaminda kendini gelistirecek. Bu vesileyle turnuvaya katilan takimlarimiza çok tesekkür ediyorum."

Galatasarayli oyuncu Gizem Güresen, Aksaray'i çok sevdigini ve her zaman gelmek istedigini dile getirdi.

Dogasi, havasi, tarihi mekanlari ve insanlariyla Aksaray'in çok güzel oldugunu belirten Güresen, "Böyle bir turnuvayi hazirladiklari için herkese çok tesekkür ediyorum. Bugün turnuvanin son günü. Böyle tarihi bir mekanda bir arada olmak, buranin havasini koklamak ve kahvalti yapmak büyük bir sans. Insallah baska turnuvalarda görüsürüz." diye konustu.

Kuzeyboru kaptani Arelya Karasoy, turnuvanin ev sahipligini yapmaktan çok mutlu olduklarini vurguladi.

Hem buraya gelen takimlara Aksaray'i tanittiklarini hem de hazirlik maçlari oynadiklarini aktaran Karasoy, sunlari kaydetti:

"Tarihi Sultanhani Kervansarayi'nda çok güzel bir kahvalti organizasyonunda bir araya geldik. Ortam harika. Kültürümüzü damarlarimiza kadar hissettigimiz bir yerdeyiz. Buradan da maça gidecegiz. Simdi arkadasiz, kardesiz, bakalim sahada ne olacak? Turnuva gayet güzel geçiyor. Ilk iki maçimizi galibiyetle tamamladik. Bugün son maçimizi PTT ile oynayacagiz. Turnuvanin final maçi olacak. Umarim bugün de çok kaliteli ve eglenceli bir maç seyrettirecegiz taraftarlarimiza. Birçok hazirlik maçi yaptik. Hala hazirlik dönemindeyiz. Pandemiden sonra evimizde kendi seyircimizin önünde maçlara çikmak bizim için çok büyük zevk oldu."

PTT'nin Brezilyali oyuncusu Amanda Campos da kentin tarihi ve kültürel mekanlarini çok begendigini aktardi.

Sultanhani Kervansarayi'nin tarihi dokusuna bayildigini kaydeden Campos, "Organizasyon çok harika. Burada olmaktan çok mutluyum. Ihlara Turnuvasi'nda çok üst seviyede maçlara yaptik. Aksaray çok güzel bir sehir. Sultanhani Kervansarayi'ni çok begendim." ifadelerini kullandi.

Program, Vali Aydogdu'nun turnuvaya katilan sporcu ve yöneticilere hediyeler vermesinin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA