Içisleri Bakani Soylu, Avrupa Sampiyonu Ampute Futbol Milli Takimini Kabul Etti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Avrupa Sampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takimi ile Federasyon Baskani Arif Ümit Uztürk’ü makaminda kabul etti.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Avrupa Sampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takimi ve Federasyon Baskani Arif Ümit Uztürk ile makaminda bir araya geldi. Bakan Soylu, “19 Eylül Gaziler Gününde bizi mutlu ettiniz” sözleriyle Avrupa Sampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takimina minnettar oldugunu ifade etti.

Bakanliktaki makaminda Ampute Futbol Milli Takimi ile Federasyon Baskani Arif Ümit Uztürk’ü agirlayan Soylu, Avrupa Sampiyonu Milli Takimin her bir futbolcusuna ayri ayri tesekkürlerini sunarak, “Memleketimize büyük bir mutluluk yasattiniz. Çok önemli bir is yaptiniz. Allah razi olsun” dedi.



“Ampute Futbol Milli Takimimiz ve Gazilerimizin emrine amade oldunuz”

Apute Futbol Milli Takimi adina Bakan Soylu’ya destekleri için tesekkürlerini sunan teknik direktör Osman Çakmak, “Arkadaslarim adina federasyonumuz adina ne zaman bir talebimiz olsa gerek gazilerimizle ilgili gerekse Ampute Milli takimimiz için emrimize amade oldunuz. Allah nasip ederse Dünya Sampiyonasinda ev sahibi olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sayin Cumhurbaskanimiz Uluslararasi alandaki her müsabakayi önemsiyor”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in uluslararasi alandaki her müsabakayi hem önemsedigini hem de çok sevindigini belirten Bakan Soylu, “Bir taraftan emeginiz bir taraftan israriniz bir taraftan disiplininiz bagliliginiz, sadakatiniz ve tabii bir de maharetiniz. Çok büyük ve önemli bir sonuç aldiniz. Türkiye’ye çok güzel bir sevinç yasattiniz. Kaptana arkadaslarimiza sizlere her birinize ayri ayri tesekkür ediyoruz” dedi.



“Bizim inancimiz ümitsizligi kabul etmeyen ve insana yakistirmayan bir inanç”

Bakan Soylu, “Hepiniz ülkemizin, gençlerimizin, insanlarimizin ihtiyaç duydugu güçlü rol modeller oluyorsunuz. Evet, biz variz biz de yasiyoruz ama bizden sonrakiler de var. Bizden sonrakilerin de güçlü rol modeller olmasi lazim. Bir çok engellerle karsilasiyoruz. Ama asilabilecegini görmeliler ve birligin mutlulugun basarinin nasil sonuçlar olusturabilecegini hissetmeliler herkes hissetmeli bu sadece sporda degil üniversitesi imtihani hayatin diger alanlarinda bir sinav kaybederiz ama bir baska sinavi kazanacagimizi hissetmeliler bizim inanicimiz ümitsizligi kabul etmeyen ve ümitsizligi insana yakistirmayan bir inanç. Burada bizim güçlü rol modellere ihtiyacimiz var. Siz hakikaten toplumumuzun her kesimine ümit veriyorsunuz ayni zaman da güçlü rol modelleriniz var. Siz bizim için çok kiymettarsiniz elimizden ne geliyorsa yapiyoruz yapmaya da devam edecegiz” sözleriyle Ampute Futbol Milli Takiminin destekçisi oldugunun altini çizdi.

2021 Avrupa Sampiyonu Ampute Futbol Milli Takimi futbolculari, isimlerinin yer aldigi 1 numarali formayi Soylu’ya hediye ederek hatira fotografi çektirdi. Soylu, Gazi Yusuf Yayla ile de görüntülü konustu.

Kaynak: İHA