GÜNCELLEME - Ampute Milli Futbol Takimi, Içisleri Bakani Soylu'yu Ziyaret Etti

IÇISLERI BAKANLIGININ AÇIKLAMASI EKLENDI.

Üst üste ikinci kez Avrupa sampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takimi, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.

Avrupa Sampiyonasi'nin finalinde Ispanya'yi 6-0 yenerek üst üste ikinci kez sampiyon olan Ampute Milli Futbol Takimi'nin teknik direktörü Osman Çakmak ve oyuncular, sampiyonluk kupalariyla birlikte Bakanlikta Içisleri Bakani Soylu ile görüstü.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Onlar, aziz milletimize 19 Eylül Gaziler Günü'nde Avrupa Sampiyonlugunu hediye eden kahramanlarimiz, 2021 Avrupa Ampute Futbol Sampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takimimiz misafirimiz." ifadesini kullandi.

- "Memleketimize büyük bir mutluluk yasattiniz"

Içisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Bakan Soylu, "19 Eylül Gaziler Gününde bizi mutlu ettiniz." sözüyle Avrupa Sampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takimina minnettar oldugunu ifade etti.

Bakanliktaki makaminda Ampute Futbol Milli Takimi ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Arif Ümit Uztürk'ü agirlayan Soylu, Avrupa Sampiyonu Milli Takimin her bir futbolcusuna ayri ayri tesekkür etti.

Soylu, "Memleketimize büyük bir mutluluk yasattiniz. Çok önemli bir is yaptiniz. Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.

- "Toplumumuzun her kesimine ümit veriyorsunuz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in uluslararasi alandaki her müsabakayi hem önemsedigini hem de çok sevindigini belirten Soylu, sunlari kaydetti:

"Bir taraftan emeginiz bir taraftan israriniz bir taraftan disiplininiz, bagliliginiz, sadakatiniz ve tabii bir de maharetiniz. Çok büyük ve önemli bir sonuç aldiniz. Türkiye'ye çok güzel bir sevinç yasattiniz. Kaptana, arkadaslarimiza, sizlere her birinize ayri ayri tesekkür ediyoruz. Hepiniz ülkemizin, gençlerimizin, insanlarimizin ihtiyaç duydugu güçlü rol modeller oluyorsunuz. Evet, biz variz biz de yasiyoruz ama bizden sonrakiler de var. Bizden sonrakilerin de güçlü rol modeller olmasi lazim.

Birçok engellerle karsilasiyoruz. Ama asilabilecegini görmeliler ve birligin, mutlulugun, basarinin nasil sonuçlar olusturabilecegini hissetmeliler, herkes hissetmeli bu sadece sporda degil üniversitesi imtihani, hayatin diger alanlarinda bir sinav kaybederiz ama bir baska sinavi kazanacagimizi hissetmeliler bizim inanicimiz ümitsizligi kabul etmeyen ve ümitsizligi insana yakistirmayan bir inanç. Burada bizim güçlü rol modellere ihtiyacimiz var. Siz hakikaten toplumumuzun her kesimine ümit veriyorsunuz, ayni zaman da güçlü rol modelleriniz var. Siz bizim için çok kiymettarsiniz, elimizden ne geliyorsa yapiyoruz yapmaya da devam edecegiz."

- Bakan Soylu'ya forma hediye edildi

Ampute Futbol Milli Takimi adina Bakan Soylu'ya destekleri için tesekkür eden Teknik Direktör Osman Çakmak da su ifadeleri kullandi:

"Arkadaslarim adina, federasyonumuz adina ne zaman bir talebimiz olsa gerek gazilerimizle ilgili gerekse Ampute Milli Takimimiz için emrimize amade oldunuz. Allah nasip ederse Dünya Sampiyonasinda ev sahibi olacagiz."

Ampute Futbol Milli Takimi futbolculari, isimlerinin yer aldigi 1 numarali formayi Bakan Soylu'ya hediye ederek hatira fotografi çektirdi.

Açiklamada, Bakan Soylu'nun gazi Yusuf Yayla ile de görüntülü konustugu kaydedildi.

Kaynak: AA