Besiktas, Üstünlügünü Koruyamadigi Altay Karsisinda Ligde Ilk Maglubiyetini Aldi

Altay'a karsi 10'u sakat, 1'i cezali 11 oyuncudan yoksun mücadele eden Besiktas'ta Miralem Pjanic de sakatlanip oyundan çikti Üst üste 3. galibiyetini alan Altay, Besiktas'i geçerek maç fazlasiyla liderlige yükseldi

Süper Lig'de 7. hafta maçinda Altay'a deplasmanda 2-1 maglup olan Besiktas, bu sezon ilk yenilgisini aldi.

Bornova Aziz Kocaoglu Stadi'nda ilk yarisi golsüz esitlikle tamamlanan müsabakada 47. dakikada Güven Yalçin'la 1-0 öne geçen Besiktas karsisinda Altay 57. dakikada Leandro Kappel'le 1-1 beraberligi yakaladi. 88. dakikada Karamoko Bamba ile bir gol daha bulan Altay, müsabakadan 2-1 galip ayrildi.

Daha önce ligin 2. haftasinda Gaziantep'le 0-0, 6. haftada da Adana Demirspor'la 3-3 berabere kalarak puan kaybi yasayan Besiktas, Altay karsisinda 1-0 öne geçmesine ragmen üstünlügünü koruyamadi ve bu sezon ilk yenilgisini aldi. Siyah-beyazli ekip 14 puanda kaldi.

Süper Lig'de Trabzonspor ve Ittifak Holding Konyaspor'un yenilgileri bulunmuyor.

- Pjanic de sakatlandi

Karsilasmanin 30. dakikasinda sakatlanan Miralem Pjanic, yapilan kontrollerden sonra oyuna devam edemedi. Arka adalesinde sorun oldugu ögrenilen Pjanic'in yerine 32. dakikadan itibaren Güven Yalçin forma giydi.

Sakatliklari olan Wellinton, Domagoj Vida, Mehmet Topal, Necip Uysal, Georges-Kevin N'Koudou, Alex Teixeira, Michy Batshuayi, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Francisco Montero ile cezali Valentin Rosier'den yoksun olarak Altay maçina çikan Besiktas'ta sakatlanan 11. oyuncu Pjanic oldu.

Süper Lig'de son golünü 28 Aralik 2020'de Demir Grup Sivasspor karsisinda bulan Güven Yalçin, sonradan oyuna dahil oldugu müsabakada takiminin tek golünü atmasina ragmen maglubiyeti engelleyemedi.

- Altay'dan üst üste 3. galibiyet

Besiktas maçina kadar 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan Altay, renktasini 2-1 yenerek 5. galibiyetine ulasti. Süper Lig'e 18 yil sonra dönen Izmir temsilcisi puanini 15'e çikararak maç fazlasiyla liderlige yükseldi.

Besiktas'tan önce iç saha maçinda Izmir derbisinde Göztepe'yi konuk eden Altay, o müsabakada da 1-0 geriye düsmesine ragmen sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrilmisti.

- Kappel, ikinci golüne ulasti

Daha önce 2-1 kazandiklari Göztepe maçinda skoru 1-1'e tasiyan Leandro Kappel, Besiktas karsisinda da takiminin beraberlik golüne imza atti.

Takiminin galibiyet golüne imza atan Karamoko Bamba ise bu sezon 4. golünü kaydetti.

- Besiktas'i 6 maç sonra yendi

Besiktas'a karsi son galibiyetini 1997-1998 sezonun ikinci devresinde 21 Subat 1998'de deplasmanda 1-0'lik skorla alan Altay, daha sonra oynadigi 6 lig maçinda 2 beraberlik ve 4 yenilgi yasamisti.

Süper Lig'de 18 yil sonra tekrar Besiktas'a rakip olan Altay, rakibini 2-1 yenmeyi basardi.

Müsabakayi 2665 seyirci takip etti. Altayli futbolcular maçtan sonra galibiyet coskusunu taraftarlariyla paylasti. Seyirciler, teknik direktör Mustafa Denizli'yi "Büyük Mustafa" tezahüratlariyla kutladi.

Kaynak: AA