Altay-Besiktas Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin:'Sezon içinde bu tür müsabakalar olacak. Çok ciddi, zor bir sürecin içinde geçiyoruz Besiktas camiasi olarak. Ajax ve Sivasspor maçlarini atlatirsak ondan sonra insallah toparlanacagiz diye düsünüyorum' '(Ajax maçi) Dönebilecek oyuncular Batshuayi, Larin döner, Rosier zaten cezaliydi döner, belki bir de Necip dönebilir. Montero olmaz. Bugün Pjanic'in de olacagini düsünmüyorum'

Süper Lig'de deplasmanda Altay'a 2-1 yenilerek bu sezon ilk yenilgisi alan Besiktas'in teknik direktörü Sergen Yalçin, "Sezon içinde bu tür müsabakalar olacak. Çok ciddi, zor bir sürecin içinde geçiyoruz Besiktas camiasi olarak. Ajax ve Sivasspor maçlarini atlatirsak ondan sonra insallah toparlanacagiz diye düsünüyorum." dedi.

Yalçin, müsabakadan sonra yaptigi degerlendirmede, Altay'i ve Mustafa Denizli'yi tebrik ederek, lige yeni çikan takimin iyi sonuçlar aldigini söyledi.

"Maglubiyeti hak etmedigimizi düsünüyorum." diyen Sergen Yalçin, söyle konustu:

"Oyuncularim çok mücadele ettiler, iyi seyler yapmaya çalistilar. Ikinci bölüm bizim kontrolümüzde geçti. Kazanabilirdik müsabakayi, öne geçtikten sonra farki da arttirabilirdik. Ancak bireysel hatalar savunmada, hiç pozisyon vermedigimiz ikinci yarida iki gol yememize sebep oldu. Bununla ilgili herhangi bir sey yapabilecek durumumuz yok su anda. Çünkü sag bek pozisyonundaki oyuncuyu sol bek oynatiyoruz. Pozisyonunda olmayan oyuncuyu birçok yerde oynatmak zorunda kaliyoruz. Bunlar bahane mi, bence degil. Bahane olarak söylemiyorum ama oyunculari da düsünmek lazim."

Yalçin, oyuncularin iyi niyetli ve gayretli oldugunu düsündügünü belirterek, "Sezon içinde bu tür müsabakalar olacak. Çok ciddi, zor bir sürecin içinde geçiyoruz Besiktas camiasi olarak. Ajax ve Sivasspor maçlarini atlatirsak ondan sonra insallah toparlanacagiz diye düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Sakatliklarin, skorlarin, kötü oyunlarin baska bir yerlere baglandigini aktaran Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sakatliklari fazla maç oynamaktan da zeminden de olabilir. Oyuncular kendisine bakmiyor mu, katilmiyorum, böyle bir zamanda böyle bir sey olamaz. Konu ile yorum yaparken önce konuya hakim olmaniz gerekiyor. Ama bizde maalesef hiçbir konuya hakim olmadan, içerigi bilmeden çok yorum yapiyoruz. Bunlar çok saglikli isler degil, oyuncularimizin hepsi profesyonel, hepsi kendine iyi bakiyor, sakatlik her zaman olabilir. Bizde fazla oldu, sezon basi, kismet böyleymis, böyle sorunlar olabilir. Zor bir sürecin içinden geçiyoruz."

Sergen Yalçin, her takimin maç kaybettigini ancak kendilerinin toparlanmasi gerektigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Çok fazla sakatimiz var, onlari düzeltmemiz gerekiyor. Dün aksam Montero da hastalandi ve gitti, hep üst üste geliyor. Bugün de Pjanic sakatlandi. Geçen maç ben mesela 65'te Pjanic'i oyundan çikardim. Dediler ki 'neden oyundan çikardin', gördün mü, neden oyundan çikardigimi, çikmasi gerekiyormus. Özellikle Sampiyonlar Ligi maçlarinin Süper Lig maçlariyla hiç alakasi yok. Çok daha yüksek tempoda, çok da agir bir sekilde oynanan maçlar. O maçlar oyunculara zarar veriyor. O maçlarin hasarlari 1-2 maç sonra çikmaya basliyor."

Sakat oyunculardan Ajax maçina yetiseceklerin sorulmasi üzerine Yalçin, "Dönebilecek oyuncular Batshuayi, Larin döner, Rosier zaten cezaliydi döner, belki bir de Necip dönebilir. Montero olmaz. Bugün Pjanic'in de olacagini düsünmüyorum ben. Yapacak bir sey yok, biz çözüm yaratmak zorundayiz." diye konustu.

Yalçin, Fraport TAV Antalyaspor, Adana Demirspor ve Altay maçlarinda Kenan Karaman, Salih Uçan ve Gökhan Töre'nin yan yana oynadigi dönemde Besiktas'in önde olamadiginin hatirlatilmasi ve futbolcularin performanslarinin sorulmasi üzerine, "Kaybedilen maçlardan sonra tabi ki bazi performanslardan memnun olmayacagiz ama oyuncularimi da kimsenin önüne atamam, bunlar bizde ve içeride konusulmasi gereken seyler, disariya bununla ilgili fikirlerimi söylemeyi çok dogru bulmuyorum. Tabii ki bazen performanslar istedigimiz gibi olmuyor ama bunlar futbolun dogasinda var." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA