Yenimahalle Belediyespor'da Hedef Avrupa Kupalarina Katilim

Basantrenörü Serdar Eler: 'Genç ve dinamik bir takimiz. Her sezon oldugu gibi bu sezon da Avrupa kupalari ilk hedefimiz' 'Yenimahalle Belediyespor, Ankara hentbolunda her zaman lokomotif bir takim olmustur' 'Özellikle kadin sporunda rol model olacak bir yapilanmamiz var'

FATIH GAZIOGLU - Hentbol Kadinlar Süper Lig ekiplerinden Yenimahalle Belediyespor'un basantrenörü Serdar Eler, yeni sezonda Avrupa kupalarina katilim hedefiyle mücadele edeceklerini belirtti.

Basantrenör Serdar Eler, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Yenimahalle Belediyespor 10. sezonunda. Ben de 10 sezondur bu takimin basindayim. Genç ve dinamik bir takimiz. Her sezon oldugu gibi bu sezon da Avrupa kupalari ilk hedefimiz." dedi.

Çogunlugu yerli genç bir takim kurduklarini vurgulayan Eler, "Bu sezon 9 yeni transfer yaptik. Yabanci oyuncumuz yok, transferlerimizin hepsi yerli. Çok genç bir takimla sezona basladik. Ilk etaptaki amacimiz Türkiye liginde ilk 5'e kalabilmek ve Avrupa kupalarina gidebilmek. Avrupa'da ülkemizi, Ankara'mizi temsil etmek istiyoruz. Hedefimizi bu sekilde belirledik." diye konustu.

- "Yas ortalamasi 22,7 oldu"

Serdar Eler, kadin hentbolunda Ankara ve Türkiye'yi Avrupa kupalarinda temsil eden nadir takimlardan biri olduklarini kaydetti.

Takimin uzun yillardan sonra genç bir yas ortalamasi yakaladigina dikkati çeken Eler, "Takimimizin yas ortalamasi 22,7 oldu. Profesyonel ligler için genç bir kadro sayilabilir. Oyuncularimizin çogu yerli ve alt yapidan geliyor. Disaridan aldigimiz oyuncular da çok degerli isimler. Bir eksiklik varsa, onun da tecrübe oldugunu düsünüyorum. Bunun disinda çok çalisiyorlar. Özellikle kadin sporunda rol model olacak bir yapilanmamiz var. " degerlendirmesinde bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina yönelik önlemlerin gevsedigini ve taraftarlarin artik tribünlerde maç izleyebildigini animsatan Eler, sözlerini söyle tamamladi:

"Ankarali taraftarlari Yenimahalle Belediyespor Kadin Hentbol Takimi'na destek için tribünlere bekliyoruz. Sizler de gözlemliyorsunuz, Kovid-19 salgini biraz gevsedi, seyirci de gelmeye basladi. Gönlümüzden geçen, hentbolun layik oldugu noktaya ulasmasi. Yenimahalle Belediyespor, Ankara hentbolunda her zaman lokomotif bir takim olmustur. Ancak 'Sampiyon olacagiz' demek simdilik çok iddiali bir cümle olabilir. Dengeli konusmak gerek. Ankara EGO Kulübü de bu sezon çok iddiali. Geçen sezon 1. Lig'de sampiyonluk elde ettiler. Bu sene de Süper Lig'de oynayacaklar. Bizim hedefimiz ilk 3 ya da ilk 5 içinde yer almak."

Kaynak: AA