Vitor Pereira Açiklamasi 'Su Periyotta Önemli Olan 3 Puani Almak'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, aldiklari galibiyetle ilgili, ”Bir sonraki maçta da büyük bir takim ruhu sergileyecegiz. Sahada su periyotta bizim için önemli olan sey 3 puan almak” diye konustu.

Süper Lig’in 6. haftasinda Fenerbahçe evinde GZT Giresunspor’u 2-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, gerçekten kendileri için zor bir maç oldugunu ifade ederek, ”Sik maç oynadigimiz periyottayiz. Avrupa maçi oynadik, ligde bir beraberlik bir maglubiyet aldik. Bu durumu çevirmek kolay degildi. Kazanmamiz gereken maçti. Maçta 1-0 öne geçtik, rakip penalti kazandi. 2-0 yaptik ve 3-0’i yakalayacak sanslar vardi ama 2-1 olunca kontrolü kaybettik. Oyuncular skoru koruma içgüdüsü yasadi. Içinde bulundugumuz durumda sahada sov sergilemek yerine skor almayi yansitiyoruz. Sakatlik yasayan oyuncularin dönmesini bekliyoruz. Onlar döndügünde daha fazla opsiyon olacak ve rotasyon yapabilecegiz. Benim için önemli olan sey takimin gösterdigi ruh ve sonuçtu” dedi.

Geçtigimiz hafta oynanan Basaksehir maçinda Besiktas’in Antalyaspor karsisinda aldigi galibiyet için ‘sans’ kelimesi kullanmasi ile ilgili soruya cevap veren Pereira, ”O maçi izledim. O maçta Besiktas 2-0 geriye düsmüstü, maçi çevirmek için çalistilar. Ben maçin içindeki kirilma anlarini kastettim sans için. O anlarda ihtiyaciniz vardir. Takimin performansinin hakkini vermek isterim. Oyuncularin performansina orada deginmemistim” ifadelerini kullandi.

”TARAFTAR 12. OYUNCU”

Deneyimli teknik direktör, taraftarin önemine de dikkat çekerek, "Evimizde her zaman sahada 12 kisi oluyor. Bu güç bizim için çok önemli. Rakipler için zorlu atmosferler oluyor. Bize çok yardimci oluyorlar. Taraftarin destegine ihtiyacimiz var onlar 12 oyuncu ve onlar fantastik bir taraftar toplulugu” diye konustu.



”TAKIMIMIZDA EKSIK OLAN SEY BITIRICILIK”

Fenerbahçe’nin skoru alma noktasina deginen Portekizli teknik adam, ”Daha fazla dinlenmemiz gerekiyor bitiricilik durumlarini asmamiz için. Bizim takimimizda eksik olan bu. Çok fazla maç oynuyoruz ve kisa süremiz oluyor seyahatler ve sakatliklar var. Sakat olan oyuncular döndügünde fiziksel olarak daha iyi bir kondisyon olacak. Sahada daha iyi dinlenmis olan oyuncular daha iyi karar verecek. Bitiricilik çalisma imkanimiz yok, çünkü o az sürede toparlanma ve dinlenme antrenmanlari yapiyoruz” dedi.



”BU TEMPOYA ADAPTASYON GEREKIYOR”

Frankfurt maçindaki gösterdikleri performansin devam etmedigi yönünde sorulan soruya cevap veren Pereira, ”Orada oynadigimiz maç çok yogun geçen ve fiziksel anlamda kondisyon gerektiren maçti. O maçin yorgunlugunu sismis bir balona benzetebiliriz. O maçtan sonra o balon söndü. Ben isterim ki her zaman öyle enerji gösterelim. Ama bunu yapabilmek için kadronuzda bütün oyuncularin oynamaya müsait olmasi ve iyi toparlanmalari lazim. Adaptasyon gerekiyor bu tempoya. Biz hem su anda Avrupa Ligi’nde oynuyoruz ve Süper Lig’de yarisiyoruz. Buna adapte olmak gerekiyor. Adapte olduktan sonra o güçlü performansi gösterecegiz” seklinde konustu.



”SU PERIYOTTA ÖNEMLI OLAN 3 PUANI ALMAK”

Hem UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de oynamalarina deginen Vitor Pereira, ”Problem su ki Almanya’da oynadigimiz maç yogun geçen ve konsantrasyon gerektiren maçti. O maçtan sonra toparlayamadik. Çok erken döndük ve seyahat ettik. Sivas maçini kazanamadik ama maçi domine ettik. O maçtan sonra yeteri kadar toparlamadik ama performansimiz asagiya dogru gitti. Yüksek ritimli baskili oynayan bir takim olarak oynamak için yeterli derecede dinlenemedik. Bu sadece bize degil çogu takima oluyor. Avrupa’daki takimlara da bakarsaniz oynadiklari Avrupa maçlarindan sonra bu tarz zorluklar yasiyorlar. Bizde ligdeki rakiplerimizden daha az dinlenme süremiz oluyor. Bir sonraki maçta da büyük bir takim ruhu sergileyecegiz. Sahada su periyotta bizim için önemli olan sey 3 puan almak” ifadelerini kullandi.

”BIZ DE PUAN KAYBEDEBILIRIZ”

Sampiyonluk yolunda rakiplerin puan kaybetmesine deginen Pereira, ”Ben rakiplerimizde puan kaybedecek dedigimde gelecegi görmedim kristal bir kürem yok. Tecrübeme dayanarak konusuyorum. Sunu biliyorum ki Türkiye’de aslinda bütün takimlar sampiyonluk için yarisan takimlara problem üretiyorlar. Türkiye’deki her takimin çok çabuk oyunculari var. Çok kaliteli Türk ve yabanci oyunculari var. Bu lig kolay degil. Taktiksel anlamda biraz kalite eksik kalabiliyor, zaman zaman ama her takim her an kaybedebiliyor. Yorgun oldugunda takim kaybedebiliriz. Biz de puan kaybedebiliriz. Bu yarista Trabzon biraz daha avantajli Avrupa’da olmadigi için. Biz de, diger takimlar da gününde olmadigi zaman her zaman her maç puan kaybedebilir” dedi.

(Ozan Bugra Kosar/IHA)

Kaynak: İHA