Hikmet Karaman Açiklamasi 'Basarinin Sirri Mutlu Çalismak'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Galatasaray maçinda alinan galibiyetin mutlulugunu yasadiklarini ancak artik Giresunspor maçina motive olacaklarini ifade ederek, "Futbolcularim mutlu. Bu da basariyi getiriyor" dedi.

Ligin 6. haftasinda sahasinda Galatasaray’i 3-0 yeneden Kayserispor, hafta sonu deplasmanda oynayacagi Giresunspor maçi hazirliklarina basladi.

Yagmur altinda gerçeklestirilen antrenman öncesi basin mensuplarina açiklama yapan Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Takimimizda eksikler vardi. Ama eksiklerin yerine oynayan oyuncular elinden geleni yapti. Oyuncularin maasi gününde ödeniyor. Primler ödeniyor. Ben burada hangi sartlarda çalistigimi biliyorum. Kulüp zor sartlar altinda çalisti. Oyuncular simdi mutlu. Oyuncular mutlu olunca bunlarla daha iyi çalisabiliyorsun, gelistirebiliyorsun. Oyuncu kulübü için daha iyi oynayabiliyor. Kafasinda baska bir sey olmuyor" dedi.

Giresunspor ile oynayacaklari maça odaklanmak istediklerini ifade eden teknik direktör Hikmet Karaman, "Galatasaray maçini artik geride biraktik. Önümüzde Giresunspor maçi var. Maç saat 13.30’da. Ilk kez bu saatte oynayacagiz. Bu saatte maçi oynamak için 3 saat önce takim yemegi yedirmek gerekiyor. 2 saat önce statda oluyorsun. Çok sey bir saat. En azindan bu maç 3-4 gibi olabilirdi. Çok dikkatli olmaliyiz. Iyi hazirlanmaliyiz. Güçlü kuvvetli çikmak zorundayiz. Bu aksam Fenerbahçe maçinda rakibimizi izleyecegiz. Onlar da zor durumda. Ama Kayserispor olarak da ligde belli bir konumda kalmak istiyoruz. Bunun için biran önce puanlari toplayip takim planlamasini dogru yapmayi istiyoruz" diye konustu.

Takimdaki eksikler hakkinda da bilgiler veren Hikmet Karaman, Ugur Demirok ve Mario Gavranovic’in sakatliktan kurtuldugunu, Gustavo Campanharo’nun tedavisinin devam ettigini, Gökhan Sazdagi’n da karantina sürecinin devam ettigini söyledi.

Karaman "Bizim ligin altlari ile isimiz olmamasi adina çaba harcayacagiz. Bu takimda 20 yabanci oyuncu vardi. 14 yabanciya indirgemek kolay olmadi. Sezon basinda ben gelmeden yerli yabanci olmak üzere 15 futbolcu gönderildi. Bunlar hiç kolay olmuyor elbette. Stoper transferi istedik. Kolay olmuyor elbette. Gelirken bir bütçe giderken bir para. Kolay degil. Pozitif olmaliyiz. Birbirimize pozitif enerji vermeliyiz. Simdi önümüzde Giresunspor maçi var. Tek düsüncemiz bu maçi da galibiyetle noktalamak" seklinde konustu.

(Yüksel Yikilmaz/IHA)

Kaynak: İHA