GÜNDEM ÖZETI / 23 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, çay üreticileriyle bir araya gelecek, esnaf ziyaretinde bulunacak, muhtarlar ve STK temsilcileriyle bulusacak, Rize Ziraat Odasi ve Muhtarlar Dernegi'ni ziyaret edecek, kanaat önderleriyle görüsecek.

(Rize/10.00-15.45)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani Abdulhamit Gül "Anayasa Mahkemesinin Temel Haklar Alanindaki Kararlarinin Etkili Sekilde Uygulanmasinin Desteklenmesi Projesi"nin açilisina katilacak. Programa, Anayasa Mahkemesi Baskani Zühtü Arslan da istirak edecek.

(Ankara/10.00)

2- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde, "Uluslararasi Güvenlik Kongresi"ne katilacak.

(Ankara/12.30)

EKONOMI FINANS

1- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, bakanliga bagli bazi kurumlarin Ankara Üniversitesi ile imzalayacagi protokol imza törenine katilacak.

(Ankara/09.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kizilcahamam Hastanesi Köprülü Kavsagi Açilis Töreni'ne katilacak ve ilçede ziyaretler gerçeklestirecek.

(Ankara/11.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), Para Politikasi Kurulu toplantisinda faiz kararini açiklayacak.

(Ankara/14.00)

4- TCMB, eylül ayina iliskin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi ile haftalik para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- New York'ta devam eden BM 76. Genel Kurulu görüsmeleri takip ediliyor.

(Birlesmis Milletler)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Sanliurfa Arkeoloji Müzesi'nde Karahantepe ve Neolitik Insan Sergisi açilis töreni ile Tas Tepeler Lansmani'na katilacak.

(Sanliurfa/19.00/19.30)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Tokyo’da düzenlenen 2020 Olimpiyat Oyunlari’nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe Spor Kulübü sporcularinin bulusmasina katilacak.

(Istanbul/12.00)

2- Süper Lig'de 6. hafta mücadelesi, Ittifak Holding Konyaspor-Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor-Kasimpasa ve Fenerbahçe-GZT Giresunspor maçlariyla tamamlanacak.

(Konya/17.00/Antalya/Istanbul/20.00)

3- FIBA Kadinlar Avrupa Ligi Elemeleri'nde mücadele eden Bellona Kayseri Basketbol, A Grubu'ndaki ikinci maçinda Romanya'nin ACS Sepsi-SIC takimiyla mücadele edecek.

(Sfantu Gheorghe/19.00)

4- FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi Elemeleri ilk maçinda Hatayspor, deplasmanda Israil'in Elitzur Holon takimiyla karsilasacak.

(Ramla/17.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA