Angers-Olympique Marsilya Karsilasmasinda Olaylar Çikti

Fransa Birinci Ligi'nde (Ligue 1) Angers ile Olympique Marsilya arasinda oynanan karsilasmasinin sona ermesinin ardindan statta olaylar çikti.

Ligin 7. haftasinda dün aksam oynanan Angers-Olympique Marsilya maçinda hakem bitis düdügünü çalmasinin ardindan konuk takimin taraftarlari sahaya indi ve ev sahibi takiminin taraftarlarinin oldugu bölüme gitti.

Bunun üzerine taraftalar arasinda kavga çikti. Olayda patlayici maddeler de kullanildi. Güvenlik ekipleri olaya müdahale ederken, taraftarlara sakin olma çagrisinda bulunuldu.

Olympique Marsilya kulübünün Iletisim Sorumlusu Jacques Cardoze, Angers taraftarlarinin Marsilyali seyircileri tahrik ettigini, hakaret içeren el hareketleri yaptigi ve patlayici maddeler attigini söyledi.

Marsilyali taraftarlarinin tüm bunlara yanit verdigini ifade eden Cardoze, maçlarda yasanan klasik senaryonun oldugunu ve kimseyi suçlamadigini aktardi.

Cardoze, sadece bir takimin degil kolektif bir sorumlulugun söz konusu oldugunu belirterek, "Insanlarin sorumluluk almali. 15 ay boyunca statlardan mahrum kaldik. Insanlar futbol seyretmeye geliyoruz diyecek kadar akilli degil. Büyük üzüntü hissediyorum." dedi.

Golsüz berabere sona eren karsilasmayi 500 Marsilya taraftari seyretmisti.

18 Eylül'deki Lens-Lille ve 22 Agustos'taki Nice-Olympique Marsilya karsilasmalarinda da olaylar çikmisti.

Kaynak: AA