Türkiye'de Buz Hokeyini Gelistirmeyi Hedefliyor

Basantrenör Dmitriy Dudik:''Türkiye'de çalistigim için mutluyum. Buz hokeyinin bu güzel ülkede gelismesi için elimden geleni yapacagim''

YUNUS HOCAOGLU - Genç Erkek Buz Hokeyi Milli Takimi Basantrenörü Dmitriy Dudik, Türkiye'de buz hokeyinin gelismesi için çaba harcadigini söyledi.

Dmitriy Dudik, AA muhabirine, daha önce turist olarak bulundugunu Türkiye'de antrenörlük yapacagi için mutlu oldugunu ifade etti. Türkiye'nin çalismak için çok iyi bir ülke oldugunu anlatan Dudik, "Daha önce Türkiye'ye 5-6 kez turist olarak geldim. Çalismak ve yasamak için çok güzel bir ülke." dedi.

Türkiye'nin buz hokeyi bransinda yeni bir ülke olduguna dikkati çeken Dudik, "Türkiye'yi buz hokeyinde ileri ülkeler seviyesine getirmek için buradayiz. Federasyonumuzla uyumlu çalismalar yapip, buz hokeyi oyuncularimizin seviyesini yükseltmeye çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye'deki tesislerin sporcu yetistirilmesi açisindan önemli oldugunu vurgulayan Dudik, bu tesislerin sporcularin gelisiminin temelini olusturdugunu kaydederek, sunlari söyledi:

"Buradaki tesislerin sayisindan ve açilacak tesislerden de haberdarim. Tesisler gelecekte iyi bir seviyeye ulasmak için güzel bir temel olusturuyor. Göreve yeni geldim. Oyuncularin bireysel olarak ne durumda olduklarini ve neler yapabileceklerini görmek istiyorum. Kimin ne yaptigini görmek, onlari tanimak istiyorum. Diger bir amacim da dünyanin en üst düzey oyuncularini nasil çalisiyorlar onlari gençlere göstermektir."

Ocak ayinda yapilacak Gençler Dünya Sampiyonasi ile ilgili de görüslerini dile getiren Dudik, "Sampiyonaya daha çok var. Önümüzde ekim sonu kasim basi gibi bir kamp daha olacak. Simdiden hem oyuncularimi daha iyi tanimak istiyorum hem de rakiplerimizi inceleyecegim." diye konustu.

Dudik, Türkiye ile Belarus'u buz hokeyi anlaminda karsilastirmanin çok zor olacagini anlatarak, sözlerini söyle tamamladi:

"Türkiye ile Belarus'u karsilastirmak çok zor. Onlar hokeyi çok uzun süredir oynuyor ve halk arasinda bu spora büyük ilgi duyuluyor. Türkiye ile onlari kiyaslamak güç olur, arada büyük fark var ama bu ülkede tesisler, hokey oynamayi seven sporcular ve akilli yöneticiler var. Bu isi ilerletmeyi isteyen insanlar var. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan da bu konuda ilgi var. Bunun gelismesi için biz adim adim her seyi yapabilecek durumdayiz."

Kaynak: AA