Süper Lig'den 6 Kulübün Kadin Futbol Takimi Yeni Sezonda Ligde Yer Alacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Süper Lig'den 6 kulübün kadin futbol takiminin yeni sezonda en üst ligde yer alacagini açikladi.



TFF'nin internet sitesinden yapilan açiklamada, kadin futbolunun gelisimine katki saglamak amaciyla kadin liglerinin yeniden yapilandirilmasina iliskin önemli kararlar alindigi bildirildi.

Açiklamada FIFA ve UEFA'nin kadin futboluna önem verdigi belirtilerek, "Bu bransta yeni bir yapi olusturulmasi kapsaminda, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de yer alan kulüplerimize kadin futbolu bransi açma planlari sorulmus ve 6 Süper Lig kulübümüz 2021-2022 sezonundan itibaren takim olusturarak liglere katilim saglayacagini bildirmistir." denildi.

Açiklamada ayrica su ifadeler kullanildi:

"Bu çerçevede federasyonumuza yazili basvuruda bulunan Altay, Atakas Hatayspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, Süper Lig kulüplerimizin kadin subelerinin belirlenecek kriterleri saglamalari kosuluyla yeni olusturulacak en üst Kadinlar Ligi'ne alinmasina karar verilmistir. Liglerin düzenlenmesi, yapisi ve statülere dair hazirliklar en kisa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulacaktir."

Kaynak: AA