Sergen Yalçin Açiklamasi 'Balotelli O Hareketi Direkt Bana Yapti'

Adana Demirspor ile sahasinda 3-3 berabere kalan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan konustu. Balotelli’nin maç içindeki hareketi direkt olarak kendisine yaptigini söyleyen Yalçin, karsilasma için de “Insallah bir daha böyle bir maç yasamayiz” dedi.

Süper Lig’in 6. haftasinda Adana Demirspor’u konuk eden Besiktas, 3-0 öne geçtigi karsilasmadan 3-3’lük beraberlikle ayrilirken, Teknik Direktör Sergen Yalçin karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kendileri adina zor bir gece oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Yalçin, “3-0’lik bir skordan sonra, 3-3’e gelmesi bizim adimiza ciddi bir talihsizlik. 3 gün önce de zoru basardik, bugün de zor olani basardik. Sezon içerisinde tabii ki bu tür maçlar olacak. Iç sahada böyle öne geçtikten sonra skorun beraberlige gelmesi kolay degil. Hamleler yaptik, daha diri oyunculari oyuna aldik ama burada basarili olamadik. Sonuçta uzun maratonda bu tip maçlar her takimin basina gelebilir. Çok da büyütmemek lazim. Buradan dersler alarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. 3 gün sonra bir maçimiz var, sonrasinda 4 gün sonra bir maçimiz var. Ghezzal ve Larin’in durumlarina bakacagiz. Rosier de kirmizi kart gördü maçtan sonra. Insallah böyle bir maçi bir daha yasamayiz” ifadelerini kullandi.

“Adana Demirspor adina üzücü bir durum”

Mario Balotelli’nin 78. dakikada attigi gol sonrasinda yaptigi hareketi direkt olarak kendisine yaptigini söyleyen Sergen Yalçin, “Balotelli hareketi kulübeye yapmadi, bana yapti. Kendisini tanimam, hayatimda hiç görmedim, telefonla bir kez konusmadim. Bu yaptigi hareketin karsiligi sari kart mi, kirmizi kart mi bilmiyorum. Profesyonel futbolcuya yakismayacak bir hareket. Böyle seviyesiz bir davranista bulunmasi, maalesef kendisi ve Adana Demirspor adina üzücü bir durum. Ben kendisine cevap vermedim. Ben teknik direktörüm, o futbolcu, zaten ayni seviyede degiliz. Bu davranis, Adana Demirspor camiasini ilgilendiren bir durum” dedi.

Zeminin bozuk olmasini da degerlendiren Yalçin, “Zemin maalesef istedigimiz seviyede degil. Borussia Dortmund maçinda da oyunculardan ciddi sikayetler geldi. Yeni yapildi ve henüz oturmadi. Milli maç arasina kadar herhalde düzelir diye düsünüyoruz” açiklamasini yapti.

“Stefan Kuntz önce saçmaladi, sonra toparlamaya çalisti”

Bu sezon hakemler hakkinda konusmak istemedigini ifade eden Sergen Yalçin, “Zaten herkes her seyi görüyor. Benim burada çikip da bazi seyler söylemem mantikli gelmiyor. Çok tepki aliyoruz. Ne konussak tepki aliyoruz. Bakiyorsunuz Ullenberg gelip benimle ilgili açiklama yapiyor. Bugün gelip bir oyuncu bana hareket yapiyor. Baska bir yerden yine benimle ilgili bazi açiklamalar geliyor. En son Stefan Kuntz açiklama yapti. Önce saçmaladi, sonra toparlamaya çalisti. Bana bir sey söylemek isteyen varsa, kivirmadan söylesin direkt. Benim üzerime gelen bazi cümleler var. Sürekli herkes bir sey söylüyor. Benim kimseyle kötü diyalogum da yok. Türkiye’de yasamayan insanlar benimle ilgili açiklamalar yapiyor, bu durum daha da enteresan. Ben kimseyle diyaloga girmek istemiyorum. Girmek isteyen varsa gireriz ama insallah bir daha bu durum olmaz” diyerek devam etti.

“Yorgunluk vardi ama bunlar bahane degil”

Takimda yorgunlugun üst seviyede oldugunu söyleyen Sergen Yalçin, “Yorgunluk vardi. Son 5 dakikada Welinton da Montero da ‘Beni çikar’ diye isaret etti. Idare edin 5 dakika daha dedik. Arka arkaya temposu çok yüksek maçlar oynadik. Oyunculari da anlamak lazim. Ama bugün 3-0’dan 3-3’e gelen maç için bunlar bahana degil. Biz büyük camiayiz, güçlü bir takimiz ve daha saglam durmamiz gerekiyor. Sezon içerisinde bu tür sonuçlar maalesef çikabiliyor. Geçen sene de sampiyon olduk ama 8 maçi kaybettik. Bu tür sonuçlardan çikarmamiz gerekenleri çikarip bundan sonrasi için neler yapmamiz gerektigine bakmamiz gerekiyor” diye konustu.

Son olarak Balotelli’nin kendilerine daha önce önerilip önerilmedigiyle ilgili soruyu yanitlayan Yalçin, “Bize önerilen birçok oyuncu var. Bana 40-50 oyuncu öneriliyor transfer döneminde. Biz bunlarin içerisinden karar veriyoruz oyuncularla ilgili. Böyle bir tepkinin sebebi bu olamaz. Hiç kimse önerilen ya da tavsiye edilen oyuncuyu almak zorunda degil. Oyuncular her takimda oynayabilir. Her oyuncunun performansini gösterebilecegi bir sürü camia var. Bu davranisin açiklamasi olamaz. Çok basit bir davranis kendisine yakismadi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA