Diyarbakirli Minderin Sultanlari Iskilip'te Kampa Girdi

Balkan Sampiyonasi için hazirliklarini sürdüren Diyarbakir Bayan Güres Takimi Çorum’un Iskilip ilçesinde kampa girdi.

Iskilip Belediyesi Spor Kulübü ile birlikte düzenlenen kampa katilan sporcularin hedefi Türkiye’yi sampiyonada en iyi sekilde temsil ederek Avrupa ve Dünya birincisi olmak.

Iskilip Belediyespor Güres Takimi Antrenörü Adem Uysal, Balkon Sampiyonasi öncesi Diyarbakirli sporcularla ortak kamp yaptiklarini söyledi.

Iskilip Belediyespor Kulübü olarak Türkiye ve Avrupa sampiyonalarinda dereceler aldiklarini hatirlatan Uysal, “Balkan Sampiyonasi’ndan da güzel sonuçlar elde etmeyi planliyoruz. Diyarbakirli sporcularimizdan da sampiyonaya katilacak olanlar var. Güzel bir hazirlik dönemi sonrasi güzel sonuçlar elde etmeyi umuyoruz. Desteklerinden dolayi Belediye Baskanimiz Ali Sülük’e de tesekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakir Bayan Güres Takimi Antrenörü Ibrahim Yorulmaz da, takimlarinda Türkiye ve Avrupa’da düzenlenen sampiyonalarda derece yapan sporcularin bulundugunu belirterek, "Iskilip’in basarili sporculari ile kamp yapiyoruz. Öncelikle bize burada imkanlari sunan Belediye Baskani Ali Sülük’e tesekkür ediyorum. Buranin halki bizi çok güzel agirliyor. Bize yakin ilgi ve alaka var. 29 Ekim’de gerçeklestirilecek olan Balkan Sampiyonasi’nda hedefimiz sampiyonlar çikarmak” ifadelerini kullandi.

Diyarbakir Bayan Güres Takimi sporcularindan Büsra Nur Üzmez ise, ilk katildigi sampiyonada birinci oldugunu belirterek, “Daha sonra Avrupa 7.’si oldum. Diyarbakir’da çok zorluk çektik. Bayandan güresçi mi olur dediler. Bu algilari yikmak istiyorum. Ibrahim hocama tesekkür ediyorum. O olmasaydi bu dereceleri elde edemezdim. Hedefim Avrupa’da, olimpiyatlarda ve dünyada sampiyon olmak” diye konustu.

Kaynak: İHA