Besiktas-Adana Demirspor Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin:'30'lik skordan sonra maçin 33'e gelmesi bizim adimiza ciddi talihsizlik' '(Balotelli'nin kendisine yönelik hareketi) Profesyonel futbolcuya yakismayacak davranis. Seviyesiz bir davranista bulunmasi maalesef kendisi adina ve Adana Demirspor camiasi adina üzücü bir durum' Rosier maçin ardindan kirmizi kart gördü

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, Adana Demirspor karsisinda 3-0'lik üstünlügün ardindan 3-3 berabere ayrilmalarinin üzüntüsünü yasadiklarini söyledi.

Yalçin karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, zor bir gece yasadiklarini belirterek, "3-0'lik skordan sonra maçin 3-3'e gelmesi bizim adimiza ciddi talihsizlik." dedi.

Fraport TAV Antalyaspor'u 3-2 yendikleri maçta da zoru basardiklarini vurgulayan Yalçin, "Tabii ki üzgünüz. Sezon içinde bu sonuçlar olacak. Öne geçtikten sonra skorun berabere gelmesi kolay degil. Son bölümde oyundan tamamen düstük. Daha diri oyuncularla hamleler yaptik ama basarili olamadik. Uzun maratonda bu tür seyler oluyor, fazla büyütmemek lazim. Almamiz gereken dersleri çikarip yolumuza devam etmek zorundayiz." diye konustu.

Oyundan düsmelerini yorgunluga baglayan Yalçin, bunu bahane olarak görmediklerini ve 3-0'dan skoru 3-3'e getirmemeleri gerektigini dile getirdi.

- Balotelli'ye tepki

Adana Demirsporlu oyuncu Mario Balotelli'nin attigi golün ardindan dogrudan kendisine yönelik sözler sarf ettigini belirten Sergen Yalçin, Balotelli'ye tepki gösterdi.

"Balotelli hareketi direkt bana yapti" diyen Yalçin, sunlari söyledi:

"Niye öyle bir hareket yaptigini bilmiyorum. Kendisini tanimam, hiçbir diyalogum yok. O hareketin karsiligi sari mi kirmizi mi bilmiyorum. Profesyonel futbolcuya yakismayacak davranis. Seviyesiz bir davranista bulunmasi maalesef kendisi adina ve Adana Demirspor camiasi adina üzücü bir durum. Kendisine yanit vermedim. Ben teknik direktörüm, ayni seviyede degiliz. Bu davranisi tamamen kendisini ve Adana Demirspor'u ilgilendiren bir durum."

Geçen sezon Balotelli'nin Besiktas'a önerildiginin hatirlatilmasi üzerine Yalçin, "Bize önerilen birçok oyuncu var. Bana 40-50 oyuncu öneriliyor, biz bunlarin içinde karar veriyoruz. Böyle bir tepkinin sebebi bu olamaz. Kimse önerilen bir oyuncuyu almak zorunda degil. Herkes kendi oyun düzenine göre oyuncu aliyor. Oyuncular her takimda oynayabilir. Kendi performansini gösterebilecegi bir sürü camia var. Bu yaptigi hareketin açiklamasi olamaz. Saygisizca ve basit bir davranis." degerlendirmesinde bulundu.

Saha zeminiyle ilgili soruyu yanitlayan Yalçin, "Zemin maalesef istedigimiz seviyede degil. Oyuncular da Dortmund maçinda bundan sikayet etti. Zemin yeni yapildi. Milli maç arasinin ardindan daha iyi olacagi söyleniyor, umarim öyle olur. Maçlar iyi zeminde oynanir. Futbolcular çok sikinti yasiyor." diye konustu.

Hakemler konusunda düsüncesi sorulan Yalçin, "Hakemler konusunda konusmak istemiyorum. Ne konusursak tepki aliyoruz." ifadelerini kullandi.

Herkesin kendisiyle ilgili açiklamada bulundugunu anlatan Yalçin, sunlari kaydetti:

"Uilenberg geliyor benimle ilgili açiklama yapiyor. Bu adam yabanci. Maçta oyuncu bana hareket yapiyor. Oyuncuyu tanimiyorum, hayatimda görmedim. Son olarak Stefan Kuntz benimle ilgili konustu. Önce saçmaladi sonra toparlamaya çalisti. Bana bir sey söylemek isteyen varsa dogrudan söylesin, kivirtmaya gerek yok. Benim kimseyle kötü diyalogum yok, kötü konusmuyorum. Bu insanlar Avrupa'da yasiyor, benimle ilgili cümleler kuruyorlar. Bu konularla ilgili diyaloga girmek istemiyorum ama girmek isteyen varsa gireriz. Insallah böyle seyler bir daha yasanmaz."

- Rosier maçin ardindan kirmizi kart gördü

Besiktas'ta Valentin Rosier maçin ardindan kirmizi kart gördü.

Vargas'in attigi gol öncesi serbest vurus sirasinda hakeme itirazda bulunan ve sari kart gören Rosier, karsilasma sonrasi ise koridorda ikinci saridan kirmizi kartla cezalandirildi.

Bu durumla ilgili açiklamada bulunan Yalçin, takimda sakat oyuncularin bulunduguna dikkati çekerek, "Sakatlanan Ghezzal'in durumunu bilmiyorum. Rosier kirmizi kart gördü, o da bizim için sorun olacak. Insallah böyle bir geceyi yasamayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA